Acasa Diverse Samsung neaga intentia de a cumpara RIM, producatorul telefoanelor BlackBerry

Samsung neaga intentia de a cumpara RIM, producatorul telefoanelor BlackBerry

by Dragos Schiopu

Samsung, al doilea cel mai mare producator de telefonie mobila din lume este interesat sa cumpere RIM, compania care produce BlackBerry.
Problema este ca zvonurile sunt negate de catre ambele companii, dar analistii sunt convinsi ca oficialii coreeni se gandesc foarte serios in a face acest pas tocmai pentru a oferi o alternativa business mai ales celor ce nu doresc ca sistemul de operare a telefoanelor lor sa fie Androidul celor de la Google.

„Samsung nu a luat niciodata in considerare achizitionarea producatorului canadian de telefoane mobile si nu a existant niciun contact intre cele doua companii.”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei sud coreene, James Chung.

Cu siguranta vom afla in scurt timp daca aceste zvonuri se vor confirma sau nu, dar pana atunci, datorita acestor informatii ce au aparut in presa, valoarea actiunilor companiei canadiene au crescut cu 8%. Pretul unei actiuni RIM a urcat pana la 17,47 Dolari la inchiderea Bursei de la New York si asta dupa ce pe blogul BGR a aparut un post in care se afirma ca Samsung doreste achizitionarea companiei RIM.

Pretul actiunilor RIM a scazut anul trecut cu 75% datorita pierderii unei importante cote din piata in fata companiei Apple si a telefoanelor ce au la baza sistemul de operare Android, in mare parte cele produse de catre Samsung.

s-ar putea sa-ti placa