Acasa Telefoane Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

by Dragos Schiopu

Nokia Lumia 1520 va fi primul phablet produs de compania finlandeza si va rula Windows 8. Pana acum Nokia nu a scos telefoane quad core sau phablet-uri deoarece Windows Phone 8 nu suporta display-uri atat de mari sau procesoare cu atat de multe nuclee. Odata ce Microsoft a optimizat Windows Phone 8, au inceput sa apara deja imagini cu un presupus phablet de la finlandezi.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520 a fost surprins intr-o imagine in care se mai afla si un Lumia 1020 ( ce are un display de 4,5 inci), Lumia 1520 fiind mult mai mare si avand un ecran de 6 inci. Designul este corespunzator seriei Lumia, fiind un 1020 cu dimensiuni marite.

Specificatiile phablet-ului nu sunt inca foarte bine cunoscute. Ceea ce se cunoaste pana in prezent este display-ul de 6 inci, si procesorul Qualcomm Snapdragon quad core. Nu se stie inca ce model este Snapdragon-ul si nici frecventa la care la rula. Sistemul de operare, evident este Windows 8, dar cu update-ul GDR3 care permite procesoare cu mai mult de doua nuclee si rezolutii mai mari.

Cu toate ca Nokia a reusit sa mai creasca putin cota de piata, Windows Phone nu reuseste sa fie in pas cu Android-ul de la Google care suporta rezolutii full HD si procesoare multi core de multa vreme. Ramane de vazut daca Nokia va reusi sa vanda mai multe device-uri, acum cand Windows Phone pare sa isi revina si sa fie in pas cu moda.

s-ar putea sa-ti placa