Acasa Tehnologie Nokia E7 – Review

Nokia E7 – Review

by Dragos Schiopu

Dupa cum ati observat, saptamana aceasta am avut in teste smartphone-ul Nokia E7. Un gadget adevarat pentru oamenii de afaceri dar si pentru utilizatorii de rand. Este ultimul model din cunoscuta seria Communicator , care a inceput in anii 1996 cu Nokia 9000 si terminand cu Nokia E90. Seria Communicator a fost in concurenta cu telefoanele HTC cu Windows Mobile. Nokia E7 seamana foarte mult la design cu HTC Touch Pro 2, dar din cauza trecerii timpului E7 este mult mai performant.

La exterior Nokia E7 este foarte bine finisat cu o calitate a materialelor foarte buna. Se vede ca este fabricat pentru uzura mare si pare ca rezista foarte mult timp. Ecranul este foarte generos de 4 inchi, cu o luminozitate foarte buna si o calitate exceptionala, datorita tehnologiei AMOLED.

Tastatura este la fel foarte generoasa cu taste foarte mari si foarte comode. Datorita iluminarii a tastelor utilizatorul poate scrie pe timp de noapte fara probleme . Are la indemana toate tastele importante de simboluri, iar cele mai speciale sunt doar la o tasta distanta.

Slide-ul este foarte stabil si rigid, nu joaca aproape deloc iar trecerea este foarte rapida si silentioasa. Automat cand este deschis slide-ul ecranul se muta pe wide iar tastatura virtuala dispare , lasand locul tastaturii normale.

Accelerometrul este si el destul de precis, schimband foarte repede ecranul din pozitie normala in cea wide. Uneori este prea sensibil si la cea mai mica inclinare a telefonului a si intrat in celalalt mod. Dar acest lucru nu deranjeaza foarte mult deoarece se schimba foarte repede si nu trebuie sa astepti pana roteste. Nu este la fel de rapida ca la un iPhone care intoarce aproape instant iar la E7 se inchide ecranul si porneste in noul mod. Eu as fi zis ca puteau insera o mica animatie ca sa schimbe mai fluent.

Pe partea hardware este foarte performant cu 1GB de RAM si procesorul la 680 MHz. Browserul functioneaza foarte fluent si cu mai multe pagini deschise. Iar trecerea de la o pagina la alta se face foarte rapid fara un delay semnificativ.

Memoria interna de 16GB este destul de mare, dar se simte lipsa posibilitatii de extensie printr-un card de memorie. Dar ce este exceptional la acest telefon este ca poate citi stickuri USB de memorie si chiar harduri externe. Deci lipsa unui card de memorie este un pic micsorata.

Printr-un cablu special care este dat de la inceput in cutie, cu microUSB la un capat si USB normal la celalat capat, utilizatorul poate conecta echipamentele USB fara probleme si telefonul le gaseste foarte repede iar viteza este foarte buna. Acesta este un mare atu al telefonului deoarece poti salva foarte usor date de pe telefon pe stick sau de pe stick pe telefon. Iar datorita Symbian OS poate deschide in mare parte toate extensiile de fisiere cunoscute: doc, ppt, xls, zip, rar,mp3, mp4 etc.

Cablul HDMI permite conectarea telefonului cu monitoarele sau televizoarele HD iar imaginea furnizata este de o calitate foarte buna.

Camera de 8MP face fotografi destul de bune pentru un telefon la o rezolutie de 3264×2448 pixeli iar pe timp de noapte Flash-ul Dual Led este mai mult decat suficient pentru poze de la mica distanta. La distanta mare si pe intuneric acesta nu prea face vreo diferenta. Filmeaza HD la 720p iar memoria este destul de mare si filmeaza destul de mult.

OVI Store a inceput sa aiba destul de multe aplicatii si jocuri iar ele merg foarte fluent pe acest telefon. Toate jocurile populare gen: Angry Birds, Fruit Ninja, Doodle Jump, Monopoly , Rally Racer sunt acum si pe Symbian , nu doar pe iOS si Android iar acestea se misca la fel ca pe iPhone si telefoanele Android, fara lag , delay sau probleme din cauza ecranului.

Aplicatiile care pot fi instalate pe telefon satisfac orice dorinta de la YouTube, Facebook, Twiter la E! Online si National Geographic. Deci niciodata nu veti duce lipsa aplicatiei pentru nevoia dumneavoastra, mai ales ca OVI Store este intr-o continua expansiune.


In concluzie este un telefon exceptional , care se poate compara cu Samsung Galaxy S I sau iPhone 3GS iar la un pret aproximativ de 1800 de lei. Il recomand tuturor care lucreaza in mediul business si au nevoie de un telefon puternic si care sa le arate personalitatea sau celor care vor un telefon stilat si foarte bine echipat.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

bogdan 09-08-2011 - 17:35

hai ca ai facut un review smecher pana la urma
Bravo ma ! :))

Petre Danutz 10-08-2011 - 13:18

bun review…..cel mai bun nokia la ora actuala….

Andrei 11-08-2011 - 12:02

Un review foarte interesant!

Comentariile sunt inchise.