Acasa Telefoane Nokia C1 ar putea fi primul telefon cu Android al finlandezilor

Nokia C1 ar putea fi primul telefon cu Android al finlandezilor

by Dragos Schiopu

Nokia C1 ar putea fi primul telefon cu Android al finlandezilor si va fi produs de catre Foxconn. Nokia a mai pregatit si o tableta cu Android si anume N1, despre care am mai scris. Tableta ar putea sa apara pe piata in ianuarie 2015.

Nokia C1 Android

Nokia ar putea sa lanseze un telefon cu Android 5.0 Lollipop, dupa ce a anuntat deja tableta care se aseamana izbitor de mult cu iPad. Telefonul va fi produs de Foxconn, fix aceeasi firma care produce si iPhone 6. Nokia nu mai poate sa isi utilizeze propriile uzine din cauza contractului de achizitionare a diviziei mobile de catre Microsoft valabil pana in 2016 inclusiv.

Telefonul ar trebui sa aiba un display de 5 inci cu rezolutie 720p. M-as bucura sa vad un terminal cu o astfel de rezolutie lansat in 2015, mai ales ca are si un procesor quad core de la Intel. Autonomia ar trebui sa fie destul de mare, daca Nokia alege sa puna si o baterie de cel putin 3000 mAh. Se mai cunoaste memoria RAM care va avea 2GB si memoria interna de 32GB. Nu se cunoaste daca telefonul va avea si slot micro SD pentru extinderea memoriei.

Camera principala va avea un senzor de 8MP, iar cea secundara de 5MP. Telefonul va veni cu launcherul celor de la Nokia (Z Launcher), la fel ca si tableta N1.

s-ar putea sa-ti placa