Acasa Telefoane Noile generatii de Samsung Galaxy A5 si A7?

Noile generatii de Samsung Galaxy A5 si A7?

by Dragos Schiopu

Modelele entry level si mid range Samsung Galaxy A5, A7 si A3 vor primi un upgrade hardware, avand acelasi aspect ca si pana acum. Astfel, telefoanele vor pastra aceslasi design, dar vor oferi un CPU mai bun care sa se incadreze noilor cerinte de pe piata. Un upgrade de la un Galaxy A5 la urmatoarea generatie de A5 este cam inutil, deoarece telefonul in mare este acelasi. Desi ofera un GPU mai puternic, rezolutia ecranului este mai mare, astfel performantele vor fi cam asemanatoare pentru modelul A5, in timp ce pentru A7 performantele sunt identice.

Samsung Galaxy A5

Samsung ofera un upgrade pentru modelele lor entry level si mid range amintite mai sus. Despre viitoarea generatie de A3 nu voi vorbi, insa modelele A5 si A7 merita o mai mare atentie. Cel putin modelul A5 vine cu un upgrade atat la procesor cat si la ecran. Insa la capitolul performanta, diferenta nu va fi sesizabila.

Noul Galaxy A5 ofera un display full HD de 5.2 inci, fata de vechiul ecran de 5 inci cu rezolutia 720p, un procesor octa core Exynos 7 de 1.6 Ghz mult mai performant decat Snapdragon 410. Memoria RAM ramane aceeasi, iar sistemul de operare este Android 5.1.1 Lollipop. Camera principala are 13MP, iar cea frontala are 5MP. Numele de cod va fi SM-A510.

Daca A5 aduce schimbari majore, A7 nu vine cu un upgrade real pentru ca utilizeaza acelasi procesor Snapdragon 615. O diferenta ar fi memoria RAM care are cu 1GB mai mult, adica 3GB in total. Nu mi se pare un upgrade serios pentru acest model. Astfel, A7 SM-A710 are un octa core de 1.5 Ghz, 3GB de memorie RAM, camera de 13MP pe spate si una de 5MP frontala, Android 5.1.1 Lollipop. Ambele telefoane vor avea o carcasa metalica.

Imaginile si specificatiile nu sunt inca oficiale, insa informatiile ar putea fi destul de reale. Totusi, nu stiu daca procesorul de pe SM-A710 va fi SD615. Modelul A5 a primit un upgrade serios la capitolul procesor si GPU. Daca specificatiile se adeveresc, atunci ar fi destul de inutil sa fie lansat „noul” A7. Cat despre modelul A5 este totusi un upgrade, dar nu se merita achizitionarea noului model fata de cel precedent.

Galerie foto:

s-ar putea sa-ti placa