Acasa Tehnologie Apple ar putea utiliza butoane cu feedback haptic pe iPhone 15

Apple ar putea utiliza butoane cu feedback haptic pe iPhone 15

by Dragos Schiopu

Apple ar putea utiliza pentru noua serie iPhone 15, sau măcar o parte din ele, butoane haptice în locul celor cu mecanisme fizice. Astfel mecanismele haptice ar putea fi folosite în cazul ultimelor butoane existente pe iPhone, spre exemplu – butonul de pornire/oprire, dar și butonul de reglare a volumului.

Butoanele haptice vor avea aceeași funcționalitate ca și butonul cu Touch ID poziționat sub ecranul lui iPhone 7. Genul acesta de butoane vor putea genera o vibrație în momentul în care sunt apăsate cu o presiune ceva mai mare, astfel încât să se poată simula declanșarea fizică.

Prin urmare viitoarele iPhone-uri vor avea integrate trei astfel de sisteme. Un sistem pentru butonul de Power, și unul pentru cele două poziții ale butonului de volum plus Touch ID deja prezent. Prin intermediul noilor butoane cu feedback haptic apa și praful nu vor mai pătrunde în interiorul dispozitivului.

Se crede că acest tip de butoane va fi implementat de către Apple pe versiunea Pro a seriei iPhone 15, iar modelele ceva mai ieftine ar urma să rămână la butoanele clasice, la butoanele cu mecanisme fizice. Totodată noua serie iPhone 15 pare a aduce foarte puține schiumbări, având în vedere doar trecerea la USB-C și butoanele cu feedback haptic, însă până la prezentarea oficială mai este aproape un an.

s-ar putea sa-ti placa