Acasa Diverse „Este adevarat ca aveti implanturi dentare? Ma gandeam si eu!“ Dialogul care iti poate schimba viata!

„Este adevarat ca aveti implanturi dentare? Ma gandeam si eu!“ Dialogul care iti poate schimba viata!

by Dragos Schiopu

Indiferent ca a avut loc ca urmare a unui accident sau in alte circumstante, pierderea unuia sau a mai multor dinti are o serie de efecte nedorite. Ele vizeaza atat starea de sanatate a cavitatii bucale si a intregului organism, cat si increderea in sine si interactiunile sociale.

Tocmai de aceea, medicii stomatologi recomanda, in unanimitate, inceperea cat mai rapida a unui tratament cu implanturi dentare, disponibil si la Dental Premier, singurul care poate sa preintampine aparitia tuturor acestor probleme.

Un implant este un surub de mici dimensiuni, realizat din titan, zirconiu, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. El tine locul radacinii dintelui pierdut si sustine o lucrare fixa definitiva, care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca un dinte natural. Iata care sunt cele mai importante beneficii ale acestei proceduri!

Avantajele de natura estetica oferite de implanturi dentare

Persoanele care amana tratamentul si care raman mult timp cu un spatiu gol in gura au de a face cu mai multe neplaceri decat ar fi crezut initial. In timp ce unele vizeaza starea de sanatate, altele sunt de natura estetica.

Lipsa unui dinte din partea din fata creeaza o impresie dezagreabila si, pentru o evita, pacientii ajung sa evite interacțiunile sociale. Se tem sa mai vorbeasca, cu atat mai putin sa zambeasca sau sa rada in public, ceea ce afecteaza major viata mondena.

Intreaga fata ajunge sa aiba un aspect imbatranit si lipsit de armonie, in cazul in care nu se apeleaza la timp la implanturi dentare. Aceasta intarziere duce si la amplificarea problemelor din cavitatea bucala. De exemplu, dintii invecinati cu cel pierdut se deplaseaza, dintr-o tendinta naturala de a acoperi spatiul gol. La randul lor, osul mandibulei si al maxilarului incep sa se taseze.

In plus, lipsa dintilor afecteaza inclusiv modul de a vorbi. La rostirea si modularea corecta a unor sunete participa nu numai limba si buzele, ci si dintii. Lipsa acestora afecteaza dictia, ceea ce reprezinta un motiv in plus de inconfort resimtit in timpul conversatiilor.

Inserarea unor implanturi dentare si apoi montarea pe acestea a unor proteze fixe rezolva toate aceste probleme. Interlocutorii nu pot sa faca diferenta intre implanturi si dintii naturali, insa isi dau seama imediat ca persoana cu care vorbesc arata mai bine si emana un plus de incredere in sine.

Ce alte beneficii ofera tratamentul cu implanturi dentare?

Avantajele de natura estetica sunt completate de alte beneficii, care imbunatatesc consistent calitatea vietii. De exemplu, pacientii sunt recunoscatori pentru faptul ca, in urma tratamentului, pot sa se bucure din nou de mancarurile preferate, indiferent de temperatura sau de consistenta acestora.

Pe de alta parte, scade considerabil riscul de aparitie si de dezvoltare a cariilor dentare si a bolii parodontale, doua dintre cele mai raspandite afectiuni stomatologice, care afecteaza milioane de oameni. Procesul de digestie este de asemenea imbunatatit ca urmare a unei mestecari corecte a alimentelor, cu efecte benefice asupra functionarii tuturor organelor interne.

Intreaba orice persoana care a urmat deja tratamentul cu implanturi dentare si te vei convinge ca reprezinta cea mai buna alegere si pentru tine!

s-ar putea sa-ti placa