Acasa Jocuri Nintendo va lansa jocuri pentru tablete si smartphone-uri

Nintendo va lansa jocuri pentru tablete si smartphone-uri

by Dragos Schiopu

Nintendo, una dintre cele mai populare companii japoneze din industria jocurilor pe consola, isi va extinde domeniul de activitate si va lansa jocuri pentru tablete si smartphone-uri.

nintendo smartphone jocuri

Colaborarea va fi alaturi de publisherul japonez DeNA, care va ajuta Nintendo sa promoveze pe dispozitive mobile personajele devenite celebre pe jocurile de consola. Masura a fost luata si datorita faptului ca smartphone-urile si tabletele devin din ce in ce mai populare. Vorbim practic de o „piata” ce poate fi exploatata cu succes si compania insasi a precizat ca prioritatea raman consolele si jocurile de pe ele, doar ca schimbarile din industrie au determinat-o sa ia in considerare aceasta extindere.

Titluri celebre precum Mario si The Legend of Zelda, aparute sub egida Nintendo, vor putea fi accesate nu doar de pe consolele Nintendo, ci si de pe diverse dispozitive mobile. Nu va ganditi insa ca jocurile actuale de pe consolele Wii si 3DS vor fi adaptate in format mobil. Nu, vor fi lansate doar jocuri noi.

Nintendo spune ca va face totul pentru a evita competitia acerba intre jocurile de pe dispozitivele mobile si cele de pe console. Ceea ce ne face sa credem ca ambele versiuni vor fi pe placul fanilor si vor fi atat de bune incat utilizatorilor nu vor renunta la unele in defavoarea celorlalte.

s-ar putea sa-ti placa