Acasa Tehnologie Facebook a anuntat o metoda de transfer de bani in Messenger

Facebook a anuntat o metoda de transfer de bani in Messenger

by Dragos Schiopu

Facebook a anuntat marti o noua metoda pentru aplicatia Messenger, care permite utilizatorilor sa trimita si sa primeasca bani de la prieteni. Momentan aceasta functie este disponibila doar pentru utilizatorii din SUA, urmand ca in viitor apropiat aceasta functie sa fie disponibila pentru majoritatea utilizatorilor.

facebook-messenger-payments

 

Pentru inceput trebuie sa adaugati un card Visa sau Mastercard. Dupa ce ati adaugat un card de debit puteti sa utilizati un cod PIN pentru cardul dumneavoastra pentru o siguranta suplimentara a acestuia. Daca utilizati un dispozitiv iOS puteti folosi functia ID Touch pentru o mai mare siguranta a cardului dumneavoastra. Daca credeti ca aceste metode de siguranta nu sunt sigure pentru dumneavoastra puteti utiliza o alta metoda de siguranta pusa la dispozitie de catre aplicatie. Utilizatorul care primeste banii scrie in conversatie urmatorul mesaj: „Adaugati card” si introduce cardul pe care doreste sa primeasca banii. Daca alegeti ca Facebook sa salveze cardul, atunci veti putea trimite bani mai rapid, doar apasand butonul si introducand suma dorita.

Daca vreti sa trimiteti bani unei persoane tot ce trebuie sa faceti este sa intrati in aplicatia Messenger, incepeti o conversatie cu acea persoana, apoi apasati butonul si suma pe care o doriti sa o trimiteti persoanei respective. In timpul unei astfel de tranzactii, o echipa de specialisti anti frauda urmareste tranzactia pentru ca aceasta sa se desfasoare in siguranta. Aceasta metoda este limitata doar la persoanele care sunt prieteni pe Facebook si din aceasta cauza nu va concura direct cu Apple Pay, Samsung Pay sau alte servicii care permite achizitionarea cu ajutorul telefonului.

Facebook foloseste sisteme sigure pentru a cripta aceasta tranzactie si cardul va fi salvat doar daca utilizatorul cere acest lucru. Facebook mai foloseste sisteme de siguranta software si hardware care indeplinesc cele mai inalte standarde din industrie.

Ca si la celelalte noi functii, aceasta noua metoda de plata va fi introdusa treptat utilizatorilor. Noua metoda va fi disponibila doar pentru utilizatorii de Messenger din SUA in urmatoarele luni, dar cum ziceam aceasta metoda ar putea fi disponibila in viitorul apropiat si pentru majoritatea utilizatorilor din intreaga lume.

s-ar putea sa-ti placa