Acasa Portabile Nintendo impreuna cu DENA dezvolta o noua platforma hardware

Nintendo impreuna cu DENA dezvolta o noua platforma hardware

by Dragos Schiopu

Astazi, la o conferinta de presa desfasurata in Tokyo, Nintendo a anuntat o noua platforma hardware cu nume de cod NX. La acest nou proiect compania Nintendo va lucra si cu compania DENA, care este o companie specializata pe jocurile pentru telefoanele mobile.

Conferinta de presa a avut loc pentru a anunta parteneriatul dintre cele 2 companii si pentru a prezenta noul sau proiect. Despre proiectul cu numele de cod NX nu se cunosc foarte multe detalii. Dar dintr-o imagine postata pe site-ul oficial Nintendo, proiectul este descris ca fiind un sistem dedicat pentru jocuri iar probabil acest proiect va fi o consola pentru jocuri.

nintendo-nx-wii-u-pc

La conferinta de presa, Iwata, seful Nintendo, a declarat ca: „Nintendo va impartasi mai multe informatii despre noul hardware anul viitor”.

Cele 2 companii vor dezvolta servicii pentru Nintendo 3DS, Wii U, dispozitive inteligente, calculatoare si pentru noul proiect cu numele de cod NX. Potrivit unui raport a celor de la Newzoo, colaborarea dintre cele 2 companii vor aduce incasari de peste 30.3 miliarde de dolari numai in anul 2015.

Cele 2 companii mai lucreaza si la un serviciu cross-platform. Acest serviciu va permite utilizatorului sa se alature la un joc de pe o consola Wii U direct de pe telefonul sau tableta sa. Acest serviciu va permite rularea jocului  doar daca aceasta este disponibil si pentru smartphone.

s-ar putea sa-ti placa