Acasa Tehnologie NASA are nevoie de ajutorul tau

NASA are nevoie de ajutorul tau

by Dragos Schiopu

asteroid_06_399d8d69c9

Multi pasionati de IT au visat sa lucreze pentru NASA, sa beneficieze de ultimele tehnologii dezvoltate vreodata de omenire. Datorita noului program, NASA a creat un serviciu de voluntariat online, in care oamenii vor trebui sa furnizeze informatii cu privire la eventualii asteroizi ce ar putea pune in pericol planeta noastra. Cu toate ca nu e un job platit, macar poti sa te lauzi la prieteni ca esti un adevarat „vanator de asteroizi”.

Datorita evenimentului SXSW ce a avut loc acum cateva zile, NASA a discutat despre eventualele cauze ale disparitiei Terrei. Agentia spatiala a vorbit despre un nou software care le va permite utilizatorilor sa contribuie in descoperirea noilor asteroizi.

NASA, in conceperea noii aplicatii a colaborat cu cei de la Planetery Resources, o alta companie americana ce se ocupa cu exploatarea resurselor de la asteroizi.

Software-ul lansat recent de catre cei de la NASA se numeste Asteroid Data Hunter si foloseste un algoritm de calcul ceva mai special, unul care sa ii ajute pe cercetatori sa depisteze asteroizii doar prin intermediul unor imagini realizate cu ajutorul telescoapelor. Cei de la NASA au apelat la aceasta functie intocmai pentru ca informatiile si pozele primite sunt intr-atat de multe incat oamenii din echipa nu fac fata, astfel dorind sa impartaseasca experienta de „vanator de asteroizi” si cu ceilalti utilizatori din toata lumea. Computerele vor filtra imaginile, iar oamenii vor trebui sa verifice daca informatia primita de la sistemul de calcul este intradevar una reala.

„Frumusetea acestor arhive este ca datele nu se invechesc, iar prin noi abordari, tehnici si algoritmi, ele pot fi surse de noi informatii” a declarat Jose Luis Galache.

Pe viitor cei de la NASA vor sa mai aiba astfel de initiative prin care utilizatorii sa colaboreze si sa faca un lucru minunat, sa ajute la salvarea planetei in cazul unui eventual asteroid ce se indreapta cu viteza si ar putea crea o problema catastrofala pentru omenire.

s-ar putea sa-ti placa