Acasa Diverse 5 aplicatii pe care orice elev ar trebui sa le aiba pe telefon

5 aplicatii pe care orice elev ar trebui sa le aiba pe telefon

by Dragos Schiopu

Chiar daca majoritatea institutiilor de invatamant interzic prin regulament folosirea telefonului la scoala, toti elevii au telefonul cu ei si chiar il folosesc destul de mult in timpul orelor, prima lor grija fiind aceea de a-si incarca telefonul cu o seara inainte. Totusi daca va luati telefoanele la scoala, nu credeti ca le-ati putea folosi si pentru alte activitati exceptand selfie-urile postate pe Facebook? Ei bine in randurile urmatoare va recomand 5 aplicatii care v-ar putea fi de folos la scoala.

Dropbox

Proiectele Powerpoint sunt cerute la fiecare ora. De asemenea majoritatea referatelor si eseurilor sunt realizate acum in Word sau in alte programe asemanatoare. Uneori stickurile se mai defecteaza sau nu sunt citite de catre unele calculatoare. In aceste cazuri este de ajutor sa putem avea fisierele undeva la indemana. Exista multe aplicatii de cloud care ne permite sa accesam pe telefon fisierele salvate de pe calculator in spatiul de clouding insa eu va recomand Dropbox. Asta deoarece am folosit si folosesc foarte mult acest serviciu si sunt mai mult decat multumit de el.

Evernote

Atunci cand nu poti lua anumite notite sau pur si simplu ai o idee pentru tema de acasa este foarte bine sa ai o aplicatie unde sa poti nota acele informatii. Una dintre cele mai bune aplicatii de acest tip este Evernote, aplicatie care ne permite sa salvam notitele pe telefon pentru a le putea accesa mai tarziu folosind extensia pentru Google Chrome.

Quizup

Quizup este un mic joculet de cultura generala care poate fi doza ta de cunostinte noi atunci cand profesorul intarzie la ora sau nu vine deloc. Astfel daca tot folosim telefonul la scoala, de ce sa nu-l folosim pentru a invata lucruri interesante dar si utile totodata?

Google slides

Daca tot vorbeam mai sus despre proiecte, trebuie sa stiti ca acestea le puteti realiza si folosind telefonul mobil. O aplicatie care va poate ajuta sa le creati este Google slides. Astfel atunci cand mergeti spre casa si aveti foarte multe teme, puteti realiza una din ele folosind telefonul mobil astfel incat veti castiga mai mult timp pentru restul temelor.

Duolingo

Engleza poate fi invatata foarte usor. Tot ce iti trebuie este putina vointa si aplicatia Duolingo instalata pe telefon. Astfel daca aveti probleme cu limba engleza atunci ati putea sa va instalati aplicatia Duolingo pe telefonul mobil deoarece aceasta ne ajuta sa ne aprofundam cunostintele de limba engleza. De asemenea chiar daca nu stim un bob de engleza, aceasta ne va ajuta sa o invatam.

Asadar dragi elevi, sper ca printre aplicatiile pe care le aveti deja instalate, sa se regaseasca si cele 5 recomandate mai sus deoarece va vor ajuta foarte mult.

Aplicatii utile Android

s-ar putea sa-ti placa