Acasa Tehnologie MWC 2015: Netgear a lansat cel mai rapid hotspot mobil din lume!

MWC 2015: Netgear a lansat cel mai rapid hotspot mobil din lume!

by Dragos Schiopu

dassa

Intr-o lume in care totul pune accentul pe internet, cei de la Netgear au lansat unul dintre cele mai rapide hotspot-uri mobile din lume. Noul hotspot este ideal pentru situatiile in care aveti nevoie de internet intr-o deplasare, fara ca acesta sa provina de la un telefon sau tableta, totul facandu-se cu ajutorul acestui mic dispozitiv ce poate sa transmita internet wireless in orice locatie.

La momentul de fata orice operator de internet va indeamna sa folositi un modem USB cu abonament de date pentru a va oferi internet pe laptop sau pe alt dispozitiv atunci cand va aflati in deplasari. Din nefericire acest sistem nu este intocmai unul dintre cele mai bune din lume intrucat nu suporta conexiuni multiple.

Hotspotul portabil incepe sa devina tot mai accesibil pentru utilizatori fiind capabil sa transmita internet chiar si in cele mai neaccesibile locuri. Singurul dezavantaj pe care ar putea sa il aiba un astfel de dispozitiv se rezuma la autonomia bateriei. Noul AirCard a celor de la Netgear a fost anuntat pentru prima oara acum cateva zile la MWC 2015. Micul dispozitiv este capabil sa duca chiar si conexiuni LTE de categoria 9 fara nici-un fel de problema, fapt ce ar putea duce la o viteza de 450 de Mbps download. In conditii reale s-ar putea sa nu ajungeti niciodata la o asemenea viteza cu o conexiune LTE, dar dezvoltatorii au introduso pentru anumite situatii in care transferul de date este intr-adevar foarte rapid.

Device-ul beneficiaza de un modul Snapdragon X12 LTE de la Qualcomm, ce promite sa livreze internet la cea mai mare viteza si cea mai mare calitate posibila. Directorul de la AirCard, Kirkpatrik a tinut sa precizeze ca acesta reprezinta unul din viitoarele lor hotspot-uri intrucat la momentul de fata ceea ce ofera nu este suficient, vrand sa mai introduca si alte modele cu o autonomie si o viteza mult mai ridicata.

s-ar putea sa-ti placa