Acasa Tehnologie MWC 2015: Intel a prezentat 3 modele noi de procesoare

MWC 2015: Intel a prezentat 3 modele noi de procesoare

by Dragos Schiopu

In cadrul conferintei de la MWC 2015 din Barcelona, Intel a prezentat 3 modele de procesoare, Atom X3, Atom X5 si Atom X7.

Procesorul Intel Atom X3 este destinat in mod principal pentru piata de dispozitive entry-level, care este intr-o crestere continua. Atom X3 este un procesor construit pe un proces tehnologic pe 28 nanometri, vor avea 2 sau 4 nuclee si sunt dezvoltate pe o solutie Bay Tail-M.

intel-atomx3

Cea mai ieftina versiune va fi Atom X3- C3130, care este un procesor dual-core pe 64 de biti, avand nuclee Silvermont si functioneaza pe 1 GHz. Aceasta versiune dispune si de modem 3G incorporat.

Cea de-a 2 versiune este Atom X3-C3230RK, care este un procesor dual-core pe 64 de biti, avand 4 nuclee Silvermont si care functioneaza pe 1,2 GHz. Acest procesor va fi fabricat de partenerul Intel, Rockchip. Unul dintre nucleele procesorului va fi unul Mali 450 MP4.

Cea de-a 3 versiunea si cea mai puternica este Atom X3 C3440, care dispune de 4 nuclee Silvermont ce vor rula pe 1,4 GHz. Versiunea dispune si de un procesor grafic Mali T720 MP2 si de un modem LTE.

Acest procesor permite producatorilor sa produca tablete, smartphone-uri si phablet-uri foarte rapid pentru piata de dispozitivelor entry-level.

Peste 20 de companii au anuntat ca vor lansa dispozitive cu procesorul Atom X3, printre care Asus si Joola.

Procesoarele Intel Atom X5 si X7 sunt procesoarele incadrate in numele de cod Cherry Trail. Cele 2 procesoare sunt construite pe un proces tehnologic pe 14 nanometri. Procesoarele vor dispune de dual-core, nuclee pe 64 de biti Airmont.

Procesoarele Intel Atom X5 si X7 vor putea fi folosite doar pe tablete si sisteme desktop. Aceste procesoare vor oferi tehnologia de scanare foto Real Sense, sistemul de autentificare True Key si vor compatibile cu USB 3.0 si WiDi.

intel-atomx5-intel-atomx7

 

Companiile Acer, HP, Asus, Toshiba, Lenovo si Dell au anuntat ca vor lansa sisteme bazate pe procesoarele Atom X5 si X7. Primele sisteme vor fi disponibile utilizatorilor in prima jumate a acestui an.

s-ar putea sa-ti placa