Acasa Diverse Cu ajutorul tehnologiei o toaleta din Marea Britanie poate sa produca energie electrica! Afla sistemul pe baza caruia functioneaza!

Cu ajutorul tehnologiei o toaleta din Marea Britanie poate sa produca energie electrica! Afla sistemul pe baza caruia functioneaza!

by Dragos Schiopu

1

Cine si-ar fi imaginat vreodata ca o toaleta publica poate sa produca energie electrica? Ei bine iata ca doar cu ajutorul tehnologiei acest lucru este posibil. O toaleta din Marea Britanie a adaptat un nou sistem ce demonstreaza ca rezidurile pot fi folosite pentru producerea energiei electrice. Mai exact este vorba despre o toaleta din orasul Briston, situata in barul asociatiei studentilor de la Universitatea de Vest a Angliei. Cercetatorii s-au straduit si au gasit solutia pentru o astfel de idee, este vorba de un sistem dotat cu o pila de combustie microbiana ce poate genera energie electrica.

Unul dintre producatorii unui astfel de dispozitiv a declarat pentru Marshable ca ”toaleta este cât se poate de ecologica deoarece nu se folosesc combustibili fosili, iar sursa de energie va fi întotdeauna suficienta”. Intreaga cantitate de energie furnizata de acest sistem poate fi suficienta pentru a ilumina o incapere. In decursul delurarii acestui proiect cei de la universitatea din Bristol au colaborat cu Oxfarm, o agentie care se ocupa cu ajutorarea celor saraci si neindreptatiti.

2

Cercetatorii spera ca pe viitor sa poata sa introduca acest sistem in majoritatea toaletelor din lume, chiar si in cele folosite in taberele de refugiati pentru a economisi energie electrica. Odata ce tehnologia va evolua intregul sistem va deveni mult mai bine pus la punct, putand sa produca tot mai multa energie.

Costul pentru producerea unui astfel de dispozitiv este destul de mic si nu implica mari cunostinte in domeniu pentru a fi aplicat si acasa.

Lasand la o parte glumele ce s-ar putea face pe baza acestui sistem trebuie sa ne gandim si la avantajele pe care le va putea oferi in viitor. Este doar un inceput in acest domeniu, este un concept destul de bine gandit care odata ce va fi dezvoltat suficient de mult va ajunge sa fie foarte usor de integrat in toate locurile din lume. Cu ajutorul acestui sistem s-ar putea economisi suficienti bani ce ar putea fi investiti in lucruri mult mai importante.

s-ar putea sa-ti placa