Acasa Tehnologie MorePhone se onduleaza cand primesti apeluri

MorePhone se onduleaza cand primesti apeluri

by Dragos Schiopu

morephone-large-verge-medium-landscapeCercetatorii de la Laboratorul Human Media de la Queen’s University au dezvoltat un prototip de smartphone care isi poate schimba forma pentru a atentiona utilizatorul cand acesta primeste un apel, mesaj sau e-mail.

Botezat MorePhone, acesta este construit in jurul unui ecran electroforetic usor si flexibil produs de catre Plastic Logic. Dispozitivul isi poate ondula intregul corp pentru a indica un apel, sau isi poate ondula pana la trei colturi individuale pentru a indica un anumit tip de mesaj.

morephone-01Aceasta abilitate a MorePhone-ului vine gratie circuitelor formate din aliaj cu memorie a formei care sunt stratificate sub ecranul flexibil si care se contracta atunci cand apar semnale de apel, text sau e-mail. Ondularea poate fi personalizata de catre utilizator, spre exemplu, ondularea coltului dreapta sus poate indica un mesaj text si ondularea coltului stanga jos poate indica un e-mail. Colturile sunt capabile sa se onduleze si sa se indrepte de mai multe ori pentru a indica mesaje prioritare.

Conform Doctorului Vertegaal, utilizatorii sunt obisnuiti cu auzirea telefonului cand acesta suna sau pentru a-l simti vibrand cand este pe ‘silentios’. Totusi, una din marile probleme legate de formele curente de notificari silentioase este ca utilizatorii nu le pot detecta daca nu tin telefonul in mana, sau intr-un loc unde sa faca zgomot daca vibreaza.

morephone-02MorePhone poate fi lasat pe masa, pe silentios, forma sa putand fi usor observata cum se schimba atunci cand cineva incearca sa-i contacteze utilizatorul.

MorePhone-ul a fost dezvoltat de catre doi studenti de la School of Computer, Antonio Gomes si Andrea Nesbitt, sub tutelajul Doctorului Roel Vertegaal, director al Laboratorului Human Media. Doctorul este responsabil si pentru tableta PaperTab si a smartphone-ului PaperPhone, care la fel cu MorePhone-ul sunt construite in jurul ecranelor flexibile cu E-ink de la Plastic Logic.

Doctorul Vertegall se asteapta ca smarthphone-uri flexibile sa devina disponibile pe piata intre cinci si zece ani.

Pana cand acest lucru se va intampla, exista acest clip al MorePhone-ului:

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.