Acasa Tehnologie Monitoarele ASUS au primit certificari din partea TÜV Rheinland

Monitoarele ASUS au primit certificari din partea TÜV Rheinland

by Dragos Schiopu

ASUS, compania taiwaneza de IT a anuntat in aceasta perioada ca o serie din monitoarele pe care le detin au primit certificarea de TÜV Rheinland pentru lumina albastra pe care acestea o emit. Noile monitoare vin cu o noua tehnologie, avand patru tipuri de reglaje, acestea reducand lumina albastra cu pana la 70%.

EYE-CARE-TECHNOLOGYCei de la ASUS au primit aceasta certificare pentru un numar de 26 de modele, lucru care ii claseaza pe primul loc, fiind peste competitori din acest punct de vedere. Certificarea este obtinuta din partea TÜV Rheinland, companie profesionista care se ocupa cu testarea monitoarelor, avand diferiti parametrii pentru masurarea standardelor pe care le ofera noile aparaturi.

Asadar, pentru a intelege mai bine, monitoarele ASUS au emisii scazute de lumina albastra, lucru care reduce nivelul de oboseala, durerile de cap, senzatia de arsura a ochilor, dar tine departe si ochii de culoare rosie, caracteristica ce pentru unele persoane care petrec mult timp in fata calculatoarelor este esential.

Noile reglaje sunt notate de la 1 la 4, primul nivel reducand cantitatea de lumina albastra cu 20%, nivelul 2 cu pana la 30%, fiind recomandat pentru vizionarea filmelor, nivelul 3 si 4 care reduc lumina albastra cu 50% si respectiv 70%, nivele care ne ajuta, spre exemplu, sa citim o carte in format electronic fara ca ochii sa ne oboseasca la fel ca la un monitor obisnuit.

computer-vision-syndromeCe afecteaza lumina albastra?

In primul rand, lumina albastra are o intensitate energetica mult mai ridicata, iar aceasta fiind incadrata intr-o banda ingusta poate afecta ochiul utilizatorului, fiind foarte periculos pentru sanatatea vizuala a acestuia.

Lumina albastra afecteaza in principal retina si cristalinul, lumina albastra putand penetra direct ochiul, rezultatul final putand sa duca la tot felul de afectiuni nedorite ale globului ocular cum ar fi miopia sau degenerarea maculara.

Inginerii celor de la ASUS sunt mereu pusi pe treaba, lucru care nu ne impiedica sa ne gandim ca foarte curand vor aparea si alte noutati care ne asigura un trai in fata calculatorului mai sanatos. Totusi, pentru si mai multe informatii despre noile monitoare puteti consulta site-ul oficial ASUS.

s-ar putea sa-ti placa