Acasa Computere Microsoft a prezentat in detaliu principalele caracteristici ale noului browser Spartan

Microsoft a prezentat in detaliu principalele caracteristici ale noului browser Spartan

by Dragos Schiopu

Spartan-Project-logo-5251

In urma conferintei organizate de Microsoft acum cateva zile, s-au prezentat mai multe produse printre care si viitorul browser web Spartan. Acesta la prima aparenta pare sa fie unul dintre cele mai bune din lume, cu o interfata unica si cu caracteristici nemaintalnite pana acum pe un browser web.

Microsoft a precizat ca noul lor browser a fost conceput in special pentru a combina experienta de navigare de pe dispozitivele mobile pe cele de tip desktop, a celor care au mai multe dispozitive cu acelasi sistem de operare (windows). Acestia au prezentat in detaliu noul browser cu numele de cod Project Spartan, care va putea rula atat pe PC-uri si Xbox-uri cat si pe dispozitive portabile (telefon, tableta, laptop). Datorita unei postari aparute recent in reteaua dezvoltatorilor de la Microsoft s-au facut publice mai multe informatii cu privire la functiile pe care le va avea browser web Spartan.

Spartan va putea fi folosit atat cu tastatura dar si cu mouse-ul, touchscreen-ul, controller-ul dar si cu senzorii. Are ca principala caracteristica nemaiintalnita pana acum pe vreun browser web, Cortana care permite utilizatorilor sa aiba un asistent vocal ori de cate ori este nevoie, atat pentru cautari rapide cat si pentru alte functii mai greu de accesat. Browser-ul pe langa toate celelalte oportunitati precizate mai sus promite sa ofere o experienta de citire foarte clara, fara a distrage atentia, permite scrierea de notite si multe altele.

Datorita evolutiei tehnologiei browserul va veni cu un nou engine de randare denumit Edge care promite sa foloseasca tot mai bine SS-ul la streaming-ul video, pornind astfel si fara alte plugin-uri pentru orice tip de continut media.

Dupa cativa ani in care Microsoft a tot facut promisiuni iata ca de aceasta data s-a facut lumina si pentru fanii companiei, dupa spusele acestora browserul promite sa ofere o acomodare rapida la functiile si design-ul acestuia. Ne asteptam sa avem ceea ce ne dorim, ceea ce Microsoft ar fi trebuit sa ne ofere de cativa ani buni.

s-ar putea sa-ti placa