Acasa Diverse Seful de la Google afirma ca internetul se va sfarsi

Seful de la Google afirma ca internetul se va sfarsi

by Dragos Schiopu

Sfarsitul internetului se aproprie cu pasi repezi conform spuselor sefului de la Google.

Presedintele de la Google, Eric Schmidt a confirmat vineri in urma unei conferinte de la Davos, ca Internetul va deveni mai putin important in viata oamenilor pana se va ajunge sa nu mai fie observat. In tot acest timp oamenii de stiinta sunt de parere ca tehnologia internetului va evolua atat de mult incat nu va mai exista viata privata. Schmidt a fost intrebat ce parere are despre evolutia internet-ului, iar acesta a raspuns simplu si clar ca „internetul in timp va disparea”.

Motivele pentru care seful de la Google crede ca internetul va disparea intr-o buna zi sunt relatate mai mult la cantitatea uriasa de adrese IP, la dispozitivele portabile in cantitati foarte mari si alte lucruri cu ajutorul carora oamenii vor interactiona facand internetul tot mai putin observabil dar luand parte permanent in viata lor.

Seful de la google a dat si un exemplu concludent pentru aceasta cauza. „Imaginati-va ca intrati intr-o camera, iar camera este dinamica si cu permisiunea voastra interactionati cu obiectele din acea camera. Apare o lume extrem de personalizata, interactiva si foarte interesanta”

Schmidt in urma seminarului pe baza Viitorului economiei digitale, din cadrul Forumului Economie Mondial de la Davos, alaturi de directorii de la Vodafone, Facebook si Microsoft a afirmat posibilele probleme legate de viata privata, ce au fost dezbatute in amanunt de catre toti cei prezenti.

Margo Seltzer, profesorul de stiinte IT de la Universitatea Harvard a precizat ca „Viata privata, asa cum o stiam in trecut, nu mai este fezabila. Viziunea conventionala a intimitatii a murit”.

La seminarul de la Davos s-au constat si alte probleme care ar putea cauza pierderea internetului in activitatea oamenilor, mai exact dezvoltarea unor sisteme de supraveghere permanenta. Sophia Roosth cercetatorul in stiinte genetice de la Harvard a afirmat ca „Nu este vorba daca se va intampla, deja se intampla…Traim intr-un stat supravegheat”. Aceasta a constat faptul ca odata cu evolutia internetului viata privata va fi tot mai incalcata, iar cu trecerea timpului s-ar putea dezvolta o gramada de varietati de materiale pentru colectarea de informatii genetice ale utilizatorilor, doar cu ajutorul internetului.
Anthony Goldbloom, antreprenorul in domeniul tehnologiei a declarat ca ar fi de acord sa renunte la viata privata „Renunt la intimitate pentru comoditate. Viata privata nu ma ingrijoreaza”, intrucat acesta este de parere ca oamenii se poarta deseori mai bine atunci cand stiu ca faptele lor sunt urmarite.

Una dintre cele mai mari afirmatii a fost facuta de catre Keneeth Roth, directorul de la Human Rightts, care a spus ca datele din telefoanele si dispozitivele computerizate pe care le folosesc utilizatorii in viata de zi cu zi sunt deja la indemana guvernului, totodata acesta nefiind in totalitate de acord cu afirmatia facuta de seful de la Google, Eric Schmidt „Nu dorim sa scapam de tehnologie, dar trebuie sa avem grija cu unele dintre aceste tehnologii, uneori este mai bine sa tii duhul in sticla”.

Personal nu cred ca internetul va disparea, intr-o lume in care totul se bazeaza pe transmiterea cat mai rapida de informatii dintr-o tara in alta, una dintre cele mai bune surse de informare va ramane pentru o eternitate in mediul nostru, va oferi intotdeauna surplusul informational necesar unei activiati omenesti

s-ar putea sa-ti placa