Acasa Tehnologie Microsoft a gasit solutia! In sfarsit realitatea virtuala va fi disponibila

Microsoft a gasit solutia! In sfarsit realitatea virtuala va fi disponibila

by Dragos Schiopu

https://www.youtube.com/watch?v=aAKfdeOX3-o

Dupa cativa ani buni in care mai multe companii au promis sa transpuna realitatea intr-una virtuala, cei de la Microsoft au dat cartile pe fata si ne-au prezentat unii dintre cei mai inteligenti ochelari din lume. In sfarsit, realitatea virtuala va fi disponibila intr-un viitor nu foarte indepartat.

La conferinta ce a avut loc ieri (21 ianuarie 2015) la Redmont Washington, cei de la Microsoft pe langa viitorul lor sistem de operare Windows 10 au mai prezentat si ochelarii HoloLens care promit sa te introduca in realitatea virtuala.

Tehnologia pe baza careia functioneaza ochelarii nu a fost imprumutata de la companiile rivale, precum Sony sau Oculus, dimpotriva acestia s-au bazat mai mult pe un sistem wireless care sa transmita prin realitatea augumentata imagini in timp real din toate activitatile zilnice prin holograme.

Daca va intrebati totusi care este diferenta reala dintre Oculus si ochelarii HoloLens ar trebui sa stiti ca cei de la Oculus se folosesc de un mediu total virtual care nu are nici-o legatura cu realitatea iar cei de la Microsoft se folosesc de mediul real, transformand orice informatie vizuala intr-o holograma.

HoloLens combina fizica din mediul real cu o lume digitala, emitand holograme in mediul in care te afli. Un fel de calculator care nu necesita conectarea la alte device-uri, indiferent daca vorbim despre un telefon sau o tableta, toata actiunea petrecandu-se numai cu ajutorul lor. Acestia beneficiaza de un display HD de foarte buna calitate care transmite utilizatorilor proiectiile holografice in lumea reala. Toate celelalte componente sunt insa create special pentru acesti ochelari, procesorul, placa video si procesorul holografic sunt concepute exclusiv pentru acest device.

Ca sa va faceti o idee despre mediul in care se desfasoara activitatea acestor ochelari urmariti cu atentie clip-ul de prezentare.

https://www.youtube.com/watch?v=aThCr0PsyuA

Cei de la Microsoft au mai precizat ca aceasta pereche de ochelari este recomandata absolut tuturor persoanelor, indiferent daca vorbim despre designeri, ingineri dar si utilizatori normali. Orice software care va rula pe noul sistem de operare Windows 10 va trebui sa ruleze si pe aceasta pereche de ochelari conform spuselor celor de la Microsoft.

La momentul de fata cei de la Microsoft nu au facut publica data de lansare si pretul acestora dar presupunem insa ca va veni odata cu Windows 10.

s-ar putea sa-ti placa