Acasa Jocuri Review: Medieval 2 Total War

Review: Medieval 2 Total War

by Dragos Schiopu

Astazi va voi vorbi despre un joc din seria Total War creat de Sega: Medieval 2 Total War. Jocul face parte din categoria Real Time Strategy Games.

medieval-2--total-war-wallpapers_19436_1920x1200
Medieval 2 Total War se desfasoara la inceputul Evului Mediu. O sa enumar cateva dintre tarile care pot fi alese: Sfantul Imperiu Roman, Franta, Anglia, Milan, Imperiul Otoman, Sicilia, Danemarca, iar pe parcurs vor aparea si alte tari, dar care nu vor putea fi controlate, cum ar fi Maurii, Timurizii si popoarele din Lumea Noua. Fiecare tara are abilitati si slabiciuni diferite, ca de exemplu Imperiul Romano-German, care are trupe bune in mare parte a jocului, dar care, pe parcursul jocului, va scadea ca forta.

Scopul e sa ajungi sa ai cat mai multe cuceriri, putand opta in functie de tara pe care ai ales-o, in sensul ca in general se cere ca target sa ai 45 de regiuni (asta la campanie lunga) si sa ai atatea cuceriri cate vrei. Jocul incepe cu o suma de bani pe care ii poti inmulti, cerand bani ca sa nu ataci alte tari, dar asta pe parcurs, cand vei fi in pozitii mai bune, sau cucerind alte orase, sau marind taxele. Ai posibilitatea de a recruta trupe, de a alege cladirile pe care vrei sa le construiesti, toate insa depinzand de cati bani detii. Este important de mentionat ca trupele se dezvolta in functie de cat de dezvoltata este o anumita cetate, iar cetatea se dezvolta in functie de cladiri. Sa va dau un exemplu: la inceput, ai ca soldati oameni cu furci, apoi pe parcurs ai cavaleri, iar la cetate nu poti sa ai calareti, daca nu ai grajduri sau cetatea iti trece la alt nivel in functie de zid, care ajunge in final la gradul de fortareata si de populatie.

Ca armament ai catapulte, berbec pentru a sparge intrarile adverse, elefanti (apar mai tarziu) . Poti pierde jocul atunci cand tara ti-a fost cucerita, iar o batalie o pierzi atunci cand ti-a murit comandantul. In functie de cati bani ai, poti sa cumperi mercenari si chiar orase, iar in cazul oraselor folosesti un diplomat pentru negociere. E importat de mentionat ca daca ai bani, poti da mita pentru diverse lucruri, cum ar fi faptul ca poti pune o tara sa o atace pe alta sau sa iti fie vasala, adica sa faca ce vrei tu. De asemenea, ai un asasin care indeplineste misiuni, dar care nu tot timpul reusesc. In jos mai poti incheia aliante cu alte state.

Un minus ar fi faptul ca jocul se desfasora pe ture, adica atunci cand ai recrutat, cucerit si construit ce ai vrut, dai pe o clepsidra si tot asa, pana la sfarsitul jocului. Un alt minus ar fi catapultele care au o precizie groaznica, in sensul ca nu prea nimeresc ce trebuie, iar uneori nimeresc trupele tale (mi s-a intamplat sa am trupe la 1 m de catapulte si catapultele sa mi le loveasca).

Cam asa e prezentata o batalie unde controlezi fiecare legiune in parte.

screen2

Mai jos aveti trailerul:

https://www.youtube.com/watch?v=SL3EuzaDgpQ

s-ar putea sa-ti placa