Acasa Tehnologie Masinile inteligente vor reprezenta tehnologia viitorului!

Masinile inteligente vor reprezenta tehnologia viitorului!

by Dragos Schiopu

maS

La momentul de fata pe piata exista o gama diversificata in materie de produse de IT, insa nici-unul nu se poate compara cu o masina de ultima generatie, o masina care sa conduca pentru tine, sa te avertizeze atunci cand treci peste limita de viteza, cu functionare pe baza de energie electrica.

Cei de la Apple au lansat recent unele dintre cele mai inteligente ceasuri de pe planeta, insa acestea nu reprezinta viitorul, masinile inteligente si autonome au mari sanse sa devina unele dintre acele dispozitive care sa ne schimbe viata. Tim Cook, CEO-ul Apple, a scapat luni o stire cu privire la sistemul Carplay. “Fiecare producator mare de automobile este interesat de CarPlay. La doar un an dupa lansare exista mai mult de 40 de modele noi de masini cu aplicatia încorporata” a relatat acesta.

Daca pana acum nu ati avut ocazia sa aflati ce inseamna sistemul CarPlay, va putem spune ca reprezinta un modul cu ajutorul caruia cei de la Apple vor putea sa isi integreze device-urile in fiecare automobil. Conform spuselor celor de la Apple, noul modul pe care au de gand sa il integreze este capabil sa efectueze operatii precum: utilizarea hartilor, accesul la mesaje si pornirea player-ului de muzica, totul cu un singur cuvant sau cu atingerea ecranului central. Apple a gandit acest sistem intocmai pentru ca viata oamenilor sa fie in siguranta atunci cand sunt la volan, sa permita manevrarea usoara si rapida a functiilor telefonului, fara sa il distraga pe sofer de la drum si sa fie tot timpul atent la pericolele ce pot aparea in trafic.

Tehnologia actuala disponibila in masini este mai degraba proiectata sa distraga atentia, neavand un sistem prin care soferul sa poata interactiona mult mai usor cu device-urile si computerul de la bord.

Conform producatorilor, CarPlay ar putea fi gasit in peste 24 de milioane de autovehicule pana in anul 2019, printre care, Ferrari, BMW, Audi, Mercedes, Jaguar, Land Rover, Volvo, Ford, Toyota si Nissan.

s-ar putea sa-ti placa