Acasa Tehnologie Masina de formula 1 realizata din 250 de hard disk-uri

Masina de formula 1 realizata din 250 de hard disk-uri

by Dragos Schiopu

Stiu ca este o stire veche, insa nu m-am putut abtine sa nu va arat aceasta minunatie. Din cate am vazut, presa din Romania nu prea a furnizat informatii legate de acest subiect.

Rob Ryan, unul dintre angajatii Western Digital, a folosit componente din 250 de hard disk-uri pentru a realiza o masina de formula 1. Singurele parti care nu provin din componentele unui hard sunt rotile, acestea fiind facute dintr-o rasina.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lukfDviCU-o]

Atentia la detalii este uimitoare. Ryan a folosit motoare cu 10 000 de rotatii pe minut pentru a construi partea din fara, si de 4500 pentru partea din spate. Aceste motoare au fost fabricate special cu ajutorul unui CNC si chiar functioneaza. Din pacate modelul este mult prea fragil pentru a rula la aceste viteze.

Dupa cum se poate vedea in imaginile de mai jos, partile servomotoare din hard disk-uri au fost folosite in fabricarea aripilor frontale cat si a celor din spate. Pentru fabricarea partilor laterale au fost folosite bucati din HDD ce au facut parte din seria WD RED, aripile din spate Velociraptor si partile servomotoare din seria Scorpio.

Si cum nu era suficient sa fie doar o macheta cu motoare, in partea din mijloc avem o reprezentare a unui cap de pilot, o replica a unui motor V12 realizata din 12 hard disk-uri de noteboook si chiar mai mult, o serie de leduri albastre luate dintr-un HDD extern (WD My Passport).

 Sursa imagini: lazonegeek.com

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Dragos Schiopu 16-01-2014 - 23:28

Am niste harduri stricate pe undeva. Nu stiu daca nu le-am dus la tara. Facem si noi o copie? 😀

Mihai Ioan 16-01-2014 - 23:29

Si eu vreo 10 bucati, din pacate noi nu avem CNC ca prelucram duraluminiul.

Comentariile sunt inchise.