Acasa Tehnologie Linux Kernel 3.3 include cod Android

Linux Kernel 3.3 include cod Android

by Dragos Schiopu

Dintre multele noutati aduse de lansarea Linux Kernel 3.3 cea mai importanta este integrarea codului pentru Android, atat de bine cunoscutul sistem de operare de la Google.

Fuziunea dintre cele doua sisteme de operarea este posibila acum cu ajutorul noului Kernel Linux. Aceasta fuziune permite developer-ilor de aplicatii  sa porneasca Androidul in Linux, sau sa ruleze aplicatii concepute pentru platform mobila pe Linux.

Din pacate insa, Linux Kernel 3.3 nu va aduce toate optimizarile dorite de unii utilizatori. Optimizarea power management si alte elemente ale infrasctructurii sunt asteptate in urmatoarea versiune, Linux Kernel 3.4.

Imbunatatirile prevazute de variant 3.3 vizeaza support pentru o arhitectura noua (TI C6X), modificari ale sistemelor de fisiere (Btrfs), precum si mai multe optiuni in ceea ce priveste networking-ul. Acestea vor consta in implementarea unui switch virtual (Open vSwitch), noi modalitati de a controla prioritatile in retea, inclusive limite de buffer  pentru per-cgroup TCP.

s-ar putea sa-ti placa