Acasa Tehnologie LG va comercializa primul televizor cu ecran curbat

LG va comercializa primul televizor cu ecran curbat

by Dragos Schiopu
lg-oled-tv-ecran-curbat

LG OLED TV cu ecran curbat

S-ar parea ca se pun bazele unui nou trend in materie de televizoare, una dintre pietele care a vazut cel mai incet, dar constant avans tehnologic.

Initial a fost vorba de a le face mai mari, mai usoare, telecomanda a revolutionat utilizarea acestuia, apoi a venit teletextul – mai tine minte cineva ce e ala? – apoi ecranele plate, apoi plasme.

Daca in ultimii cativa ani tehnologiile digitale HD si 3D au fost cele care au inceput sa se faca simtite pe piata de televizoare, s-ar parea ca LG si Samsung lucreaza – nu impreuna – la urmatoarea etapa in evolutia televizorului: televizoare cu ecran curbat.

Ambele companii sustin ca sunt primele de pe glob sa faca asta – sa debuteze un televizor curbat – si desi ambele au prezentat noile minunatii la conventia CES din Las Vegas anul trecut, LG par a fi cei care vor pune prima piatra de temelie pentru aceasta categorie de televizoare.

LG planuieste sa comercializeze televizorul cu ecran curbat in Coreea de Sud incepand din luna mai a acestui an.

Modelul se va numi 55EA9800 Curved OLED TV – caci ecranul curbat este posibil datorita tehnologiei OLEDurilor – si va avea o diagonala de 55 de inch, sau mai bine zis de 54.6, cu margini curbate in fata pe stanga si dreapta pentru a oferi o experienta de vizionat mai imersiva, similara cu cea din salile de cinema IMAX.

Conform LG, cercetatorii lor dezvolta de cinci ani curbura optima pentru ecran, astfel incat intreaga sa suprafata sa se gaseasca la aceeasi distanta de ochii privitorului.

Similar cu modelul ne-curbat de televizor cu ecran OLED care a inceput sa apara in Coreea de Sud in februarie, 55EA9800 se bucura de prezenta tehnologiei WRGB, care adauga un sub-pixel alb conventionalilor pixeli rosii, verzi si albastrii. La fel ca modelul ne-curbat, noul model va avea si un raport de contrast infinit indiferent de lumina ambientala sau de unghiul de vizionare.

Ecranul curbat in sine, este gros de doar 4.3 mm si cantareste 17 kilograme. Daca veti dori sa vi-l montati pe perete nu trebuie sa va faceti griji daca nu aveti pereti curbati in casa, cei de la LG s-au gandit la asta si-au creat un suport special pentru ca televizorul sa poata fi montat pe perete.

Pretul minunatiei curbate este de 15 milioane de Woni Coreeani, sau mai bine zis undeva in jurul a 10,500 Euro; in ciuda pretului, firma coreeana a inceput sa preia comenzi deja pentru Corea de Sud, televizoarele urmand a fi ridicate in luna mai de la cele peste 1,400 de magazine LG din tara.

Lansarile si preturile pentru alte piete vor fi anuntate in lunile ce urmeaza.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.