Acasa Telefoane HTC M4, fratele mai mic al lui HTC One

HTC M4, fratele mai mic al lui HTC One

by Dragos Schiopu

HTC urmeaza sa lanseze la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al acestui an un nou model cu numele de cod M4, model ce va fi un ”frate mai mic” pentru flagshipul companiei, HTC One.

HTC M4

Am spus ca va fi un frate mai mic pentru ca va avea exact acelasi design cu modelul de top al taiwanezilor, singurele diferente vizuale fiind pozitionearea flash-ului deasupra camerei foto la modelul M4 ( la HTC One flash-ul se afla in stanga camerei foto) si evident, dimensiunea mai mica. Sa retinem ca numele M4 este doar un nume de cod, ceea ce inseamna ca modelul va aparea cu alt nume in magazine.

Cu toate ca HTC a ales sa produca si o versiune mai mica, noul model nu va avea specificatiile de top ale lui HTC One. Procesorul de care dispune HTC M4 este un dual core de la Qualcomm care va functiona la 1,2Ghz ceea ce plaseaza noul model intr-o categorie de mijloc. Memoria RAM este suficienta, avand 2GB si o memorie interna de 16GB. Bateria are 1700 mAh. Display-ul noului model va avea 4.3 inci.

Un aspect foarte important la noul model va fi camera foto. In timp ce modelul HTC One dispune de o camera foto de 4MP, denumita UltraPixel, HTC M4 va avea o camera de 13MP sau chiar camera de pe HTC One, aspect ce nu este cunoscut in totalitate in momentul de fata.

Din punctul meu de vedere, lansarea unor modele mai mici pentru telefoanele mari precum Samsung Galaxy S3 sau HTC One ce au dimensiuni foarte mari datorita display-urilor de peste 4,7 inci este o solutie foarte buna. Din pacate, producatorii opteaza si pentru o reducere a performantei si nu numai a dimensiunilor. Un telefon de 4,7 inci care poate parea perfect pentru un numar mare de oameni, poate parea in acelasi timp mult prea mare pentru restul oamenilor. Astfel, nu ar strica daca pe viitor vom vedea HTC One de 4,7 inci si 4,3 inci cu aceleasi specificatii si evident aceeasi performanta.

s-ar putea sa-ti placa