Acasa Telefoane LG G3, regele Android

LG G3, regele Android

by Dragos Schiopu

LG nu mai este o companie care sa produca telefoane destul de slabe, ci a devenit cea mai mare companie de telefoane mobile ca si performanta. Poate ca LG nu detine vanzarile pe care le are Samsung si Apple, dar are mai sanse sa le intreaca pe amandoua. LG G3 nu este doar un telefon de top, ci este cel mai bun telefon lansat in 2014. Stiu ca inca nu s-a lansat iPhone 6, dar cu siguranta nu va aduce nimic nou.

LG G3

LG G3 este un telefon revolutionar, din nou, ca si fratele sau mai mic G2. LG G2 a avut un design nou, iar LG G3 are cel mai bun display dintre toate telefoanele de top si aici pune HTC One M8, Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, OnePLus One. Display-ul are o rezolutie de 1440 x 2560 pixels avand 5.5 inci si o densitate a pizelilor de 534 ppi. Cu acest display ochiul uman nu mai poate vedea acei pixeli pe ecran. Aici ma refer la acele dungulite negre. Eu am un display 720p si se vede impecabil, dar un display cu 534 ppi este mai mult decat suficient pentru ochiul uman. Designul si acest display fac din LG G3 castigatorul si merita titlul de „Regele Android”.

M-am axat foarte mult pe design, dar mai ales pe display pentru ca este ceva cu adevarat revolutionar. Apple, nu ar strica sa te reorientezi din a copia Samsung spre LG. Practic asta diferentiaza LG G3 de celelate flagship-uri. Toate vin cu acelasi Snapdragon 801, 2GB sau 3GB de RAM, dar 2 sunt foarte ok.

Marele defect pentru LG G3 este bateria care a ramas la 3000 mAh, desi se putea pune o baterie de 4000 mAh si astfel autonia era mult mai buna. Dar de ce sa facem asta cand putem sa scoatem in 2015 ceva cu o baterie mai buna, asta ca sa fie consumatorul de rand obligat sa cumpere si la anul.

Fata de LG G2, G3 are o autonomie mai mica, dar nu cu mult. Procesorul Snapdragon 801 are o eficienta energetica mult mai buna decat 800, insa marele consumator al bateriei este display-ul. LG G3 rezista insa la o zi de utilizare, ceea ce si trebuia sa faca. Seara se poate pune la incarcat iar dimineata va avea 100% baterie si va rezista la 5 ore de utilizare continua. Nimeni nu sta 5 ore continuu pe el, astel LG G3 rezista cu brio o zi pe facebook, apeluri vocale, internet, cateva jocuri. La redarea video rezista mai mult, dar asta pentru ca device-urile noi sunt foarte bine optimizate pe aceasta parte. Vedem in anumite review-uri ca telefonul x rezista la 9 ore de redat un clip. Ok, dar nimeni nu face asta, deci este egal cu zero.

In concluzie, LG G3 merita titlul de „Regele Android” pentru ca este un telefon inovator cu un display foarte bun, autonomie foarte buna pentru dotarile lui, desi se putea mai bine si un design placut cu un ecran destul de lat si nu lunguiet ca la Xperia Z2.

Poate fi cumparat de la eMag la pretul de 2699 lei.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.