Acasa Tehnologie Legrand lanseaza pe plan local detectorul inteligent de monoxid de carbon de la Netatmo

Legrand lanseaza pe plan local detectorul inteligent de monoxid de carbon de la Netatmo

by Dragos Schiopu

Avand in vedere ca suntem la inceputul sezonului de iarna, iar acum exista un risc ridicat cu privire la arderea locuintelor, in special a celor de la sat, Legrand aduce o veste buna tuturor cetatenilor acestei tari. Mai exact Legrand lanseaza noul detector de monoxid de carbon de la Netatmo, avand in vedere ca aceasta companie pune pret pe siguranta cetatenilor si pe confortul din locuintele acestora.

De altfel acest nou detector a fost creat cu scopul de a monitoriza si analiza atent particulele de monoxid de carbon, care sunt emise in locuinte de diferite dispozitive care ard combustibil. Iar aceasta masuratoare a nivelurilor de monoxid de carbon se realizeaza in timp real.

Ceea ce trebuie sa mai stiti despre acest dispozitiv este faptul ca se instaleaza usor si in acelasi timp este simplu de utilizat, cu atat mai mult ca are un design potrivit pentru orice tip de locuinta. In alta oridine de idei detectorul poate masura corespunzator monoxidul de carbon care provine de la urmatoarele dispozitive de incalzit in locuinte: centrala termica, semineu, soba pe lemne si aragaz.

Si pentru ca trebuie sa aducem in prim plan si caracteristicile acestui detector inteligent trebuie sa spunem ca una dintre aceste caracteristici este strict legata de durata de viata a bateriei, aceasta avand o durata de 10 ani. Ce inseamna acest lucru? Pe scurt putem spune ca nu necesita inlocuirea bateriilor, iar in momentul in care se primeste o alerta cu privire la descarcarea bateriei, acest detector de monoxid de carbon Netatmo va fi inlocuit.

Totodata acest detector inteligent poate sa trimita utilizatorilor in timp real notificari pe smartphone, in momentul in care se detecteaza un nivel ridicat al monoxidului de carbon. Iar in urma acestei notificari pot fi implementate masuri rapide care sa faciliteze si sa mentina siguranta fiecarei familii.

De altfel detectorul de monoxid de carbon se poate autoseta pentru a asigura intotdeauna functionarea in parametrii normali. Ba mai mult decat atat aceasta functie monitorizeaza atat senzorul de monoxid de carbon, cat si bateria si conexiunea WI-FI. Iar in cazul in care se constata o problema se va trimite o notificare utilizatorului pe telefonul mobil.

Cat despre instalarea detectivului inteligent putem spune ca acesta se fixeaza foarte usor de un perete prin intermediul suruburilor. Totodata detectorul inteligent de monoxid de carbon Netatmo este compatibil cu HomeKit. Ceea ce inseamna ca ofera posibilitatea tuturor utilizatorilor de a realiza conexiuni de comunicare si cu alte dispozitive conectate la reteaua de internet din locuinta.

Un exemplu foarte bun in acest sens se rezuma la faptul ca atunci cand detectorul identifica prezenta monoxidului de carbon la un nivel ridicat in incaperea destinata centralei termice, aceasta din urma se poate opri in mod automat prin intermediul termostatului inteligent Netatmo sau exista posibilitatea sa aprinda simultan toate luminile in casa pentru a putea alerta toti membrii familiei. Cu toate astea in ceea ce priveste durata de viata a bateriei, aceasta poate varia in functie de utilizarea detectorului inteligent de monoxid de carbon.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Silviu 23-11-2021 - 18:46

Mi-a placut articolul, multumesc pentru informatie!

Comentariile sunt inchise.