Acasa Tehnologie Lava Xolo X900 – primul smartphone pe platformă Intel Medfield

Lava Xolo X900 – primul smartphone pe platformă Intel Medfield

by Dragos Schiopu

Medfield este o platformă SoC (system on a chip) ce include procesorul, chipul pentru compresie/decompresie video, chip pentru sunet, USB, accelerator grafic etc. Nu vreau să intru prea mult în detalii tehnice. Mai jos vă prezint evoluția acestor sisteme SoC.

Acum 2 zile, în India, a fost lansat primul telefon construit pe platforma SoC Medfield de la Intel, Lava Xolo X900. Prețul său este de aproximativ 420$.

X900 are un procesor Intel Atom 1.6 GHz, procesor grafic PowerVR SGX 540 @ 400 MHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB memorie internă, cameră principală de 8 mpx cu filmare FULL HD la 30 fps, cameră frontală de 1.3 mpx, ecran de 4.03 inch, rezoluție 1024 x 600 px, tehnologie LED backlit LCD. Sistemul de operare este Android 2.3.7, compilat special pentru a rula pe un procesor x86.Deși Intel are Android 4.x perfect funcțional pe procesoare x86, au preferat versiunea 2.3.7 deoarece aceasta a fost testată mai mult și nu are probleme de stabilitate.

Din păcate, nu toate aplicațiile din Google Play vor putea fi rulate pe un procesor x86, ci numai cele care folosesc Dalvik VM.

Debutul Intel pe piața smartphone-urilor este unul curajos, review-urile lui X900 arătând faptul că platforma Medfield se arată promițătoare, iar performanțele lui X900 se apropie de cele are lui HTC One X, considerat smartphone-ul de top al momentului. Rămâne de văzut dacă fabricanții de dispozitive mobile vor decide să folosească această platformă în modelele viitoare sau nu. Totul depinde și de costuri…

[signoff1]

Sursa: http://www.anandtech.com/show/5770/lava-xolo-x900-review-the-first-intel-medfield-phone/1

s-ar putea sa-ti placa