Acasa Portabile Laptop de buget: Lenovo, Asus sau Acer?

Laptop de buget: Lenovo, Asus sau Acer?

by Dragos Schiopu

Pentru cei care vor sa achizitioneze un laptop bun avand un buget de 1400/1600 de lei va voi prezenta cateva modele in functie de nevoile fiecaruia. Fiecare laptop vine cu dezavantaje si avantaje, dar daca alegem corect vom avea parte de un device care sa satisfata nevoile noastre.

lenovo-laptop-z

Asus X552EP-SX131D

Acest Asus este o alegere ideala pentru cei care vor un laptop bun la gaming si au un buget mai redus. Laptop-ul vine cu un procesor de la AMD destul de puternic mult mai bun decat Intel Pentium N3540 sau Intel Pentium 3558U. De asemenea, acest laptop are o placa video mai buna decat ceea ce ofera Intel.

Memoria RAM are 4GB si nu se poate extinde, ceea ce este un dezavantaj. HDD-ul are 500 de GB la 5400 rpm. Acest laptop este o alegere ideala daca aveti un buget de 1500 de lei si vrei sa jucati si cateva jocuri pe el.

Acer Aspire E5-571-327Q

Calitatea produselor Acer lasa de dorit si de aceea nu va recomand sa achizitionati un astfel de laptop. Totusi, am decisa sa adaug in aceasta categorie si acest laptop, deoarece este o alegere foarte buna daca va doriti un laptop ideal pentru filme, facebook, dar nu jocuri. Laptop-ul se misca foarte bine avand 4GB de memorie RAM si se poate extinde la 8GB. Fata de acel Asus de mai sus, procesorul este net superior. Acest Acer are un hardware mai bun, dar firma este mai slaba decat Asus.

Lenovo B50-70

Cred ca cea mai buna alegere este Lenovo. Produsele sale sunt de calitate, iar procesorul Intel Pentium 3558U are o performanta mai mare decat Intel Pentium N3540 chiar daca cel din urma este quad core. Nu este vorba despre numarul de nuclee, ci despre eficienta lor. Ca si la Acer, Lenovo dispune de 4GB de RAM si 2 sloturi, astfel se poate adauga inca 4GB de memorie RAM. HDD-ul este de 500 de GB cu 5400 rpm.

Lenovo Ideapad G5070

Cel mai bun laptop calitate/pret este Lenovo Ideeapad G5070. Acesta vine cu un procesor Intel i3 4005U foarte eficient energetic si o baterie foarte buna care asigura cel putin 2-3 ore de redare video. Placa video integrata de la Intel este suficient de buna pentru a rula si niste jocuri mai slabe precum League of Legends. Pentru filme este un laptop ideal, deoarece are o autonomie foarte buna.

Memoria RAM are 4GB si prezinta posibilitatea de a se extinde la 8GB. HDD-ul are 1TB. Acesta este cea mai buna alegere daca va doriti un laptop de calitate si niste specificatii foarte bune care asigura o autonomie foarte buna.

s-ar putea sa-ti placa