Acasa Tehnologie Kindle Touch: ebook reader-ul perfect

Kindle Touch: ebook reader-ul perfect

by Dragos Schiopu

În septembrie, Kindle a anunțat 3 noi dispozitive: Kindle Fire, Kindle 4 și Kindle Touch. Kindle Touch reprezintă tentativa Amazon de a intra pe nișa ebook reader-elor cu touchscreen, nișă dominată de Nook de la Barnes & Noble, Kobo și Sony.

Display-ul lui Kindle Touch este de tip e-ink, cu o rezoluție de 800 x 600 și o diagonală de 6 inch. Dimensiunile lui Kindle Touch sunt 172 x 120 x 10.1 mm și are o greutate de 213 grame. Printre formatele suportate de acesta se numără Kindle (AZW), TXT, PDF, Audible (Audible Enhanced(AA,AAX)), MP3, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion.

Varianta de Kindle Touch pe care am văzut-o pe evoMAG la prețul de 569 de lei are o memorie internă de 4 GB, poate stoca până la 3000 de cărți. Are și WiFi pentru conectarea la internet. Autonomia sa este de 6 săptămâni fără WiFi pornit.

Pentru pasionații de lectură, Kindle Touch este cadoul perfect de Crăciun, iar prețul său mic îl face extrem de atrăgător. Multe persoane însă susțin că ebook reader-ele or să ucidă încet încet cărțile clasice. Eu personal nu sunt de această părere. Sunt persoane care nu au timp/chef/loc de cărți clasice și preferă un ebook reader pentru a citi cartea oriunde s-ar afla: în pauză la școală, într-un mijloc de transport, în vacanță. Sunt și persoane care preferă să citească numai cărțile clasice. Folosesc un Kindle mai vechi pentru a lectura diverse cărți în drum spre job. Dar am și cărți pe care nu suport să le citesc în format digital, ci numai printate. Este vorba de cartea Action Script 3.0. Programare web în Flash și Flex câștigată la un concurs organizat de Haotik și librăria online Libris.

Voi ce preferați? Cărțile în format digital sau cele clasice?

s-ar putea sa-ti placa