Acasa Jocuri Jocurile nu mai sunt jucate pentru distractie

Jocurile nu mai sunt jucate pentru distractie

by Dragos Schiopu

rsz_agIn prezent, majoritatea jocurilor sunt jucate pentru diferite trofee, mai ales in modul multiplayer in care sunt o multime de jucatori care joaca doar pentru a face performanta si nicidecum pentru distractie.

In trecut, chiar daca jocurile video nu erau la fel de complexe ca cele din ziua de astazi, erau mult mai speciale ca si cele din prezent. Acum acest fapt nu trebuie generalizat, fiindca mai sunt si multe persoane care se joaca doar pentru a se distra. Dintr-un sondaj realizat recent a rezultat ca jocurile sunt jucate, mai ales in cazul MM0-urilor doar pentru a obtine performante si pentru a deveni din ce in ce mai bun si foarte putini dintre subiectii abordati au spus ca se joaca pentru a se distra.

Totusi, multi se intreaba de ce in trecut jocurile erau jucate din placere si totul parca era mai special, ei bine, e greu de raspuns la aceasta intrebare, insa e cert ca ceva s-a schimbat. Acest subiect este unul pe baza caruia se fac dezbateri intense, insa pana acum nu s-a ajuns la niciun rezultat concret.

In prezent jocurile te provoaca sa le termini, bineinteles ca este un lucru bun, deoarece inseamna ca sunt interesante si captivante, dar totusi de ce nu mai sunt la fel de speciale ca cele din trecut care erau mult mai scurte si mai putin provocatoare. In jocurile online pentru a deveni mai bun de obicei esti nevoit sa platesti, aici facandu-se o departajare clara dintre distractie si dorinta de a deveni din ce in ce mai bun. Poate aceasta este cauza primara, insa nu putem afirma sigur.

Daca e sa ne gandim, in prezent printre putinii care mai produc jocuri care sunt jucate din distractie sunt cei de la Nintendo. Asadar putem concluziona ca jocurile nu mai sunt jucate pentru distractie.

Nu putem sti daca vom mai putea reveni vreodata la acel stadiu in care vom juca din placere orice joc insa este bine sa speram.

s-ar putea sa-ti placa