Acasa Jocuri Jocuri clasice din anii 1970-1980 disponibile online

Jocuri clasice din anii 1970-1980 disponibile online

by Dragos Schiopu

oldStInternet Archive a incarcat jocuri clasice din anii 1970-1980, care pot fi jucate gratuit pe orice browser.

Aceasta colectie este una foarte interesanta deoarece cuprinde jocuri de pe 5 console diferite, printre care si Atari 2600 si Colecovision. Ideea aceasta merita laudata din plin, deoarece sunt multi oameni care vor sa isi aduca aminte de copilaria lor, astfel acum vor putea juca jocurile preferate din copilarie online, bineinteles ca experienta de gaming va fi diferita, insa e bine si asa. Dupa cum cei care se ocupa cu aceasta arhiva au afirmat, jocurile nu au inca sunet, insa este un aspect la care se lucreaza, precum si numarul de jocuri disponibile care vor creste pe parcurs.at2600

Colectia de jocuri „vintage”, nu doar ca va readuce amintiri placute celor care au detinut in trecut o consola, ci va avea si un oarecare rol educational, fiindca tinerii vor vedea ce jocuri se jucau mai demult parintii lor si ii vor ajuta pe acestia sa realizeze o comparatie intre jocurile din trecut si cele din prezent, precum si sa observe evolutia jocurilor.

Celelalte console ale caror jocuri vor fi disponibile online sunt Atari 7800, si Astrocade. In prezent jocurile sunt stocate pe CD-uri, DVD-uri, etc. sau direct descarcate de pe internet, insa in trecut  jocurile erau stocate pe niste cartuse speciale, acest lucru facand consolele mai speciale.

In prezent, exista diverse moduri de a juca jocuri mai vechi pe computere, printre care cele mai cunoscute sunt emulatoarele. insa pe acestea nu sunt disponibile jocuri asa vechi. Alte probleme legate de aceste emulatoare sunt de natura legala, fiindca este interzis utilizatorilor sa joace jocuri de la Nintendo sau Sega, care se regasesc in numar foarte mare pe acestea.

Un alt lucru bun ce vine odata cu aceasta initiativa este dat de faptul ca este posibil ca in curand toate titlurile vechi de pe console sa poata fi jucate pe smartphone. Printre jocurile disponibile online se numara si cunoscutele Pacman, Space Invaders si Frogger.

s-ar putea sa-ti placa