Acasa Tehnologie JellyBean pe Nokia N9

JellyBean pe Nokia N9

by Dragos Schiopu

Se pare că și Android 4.1.1 JellyBean funcționează bine pe Nokia N9/N950, așa cum afirmă un utilizator pe forum-ul NITDroid, care a reușit să instaleze această versiune de Android pe un N9. Deși mai este foarte mult până la realizarea unui sistem de operare Android complet funcțional pentru N9, funcțiile de bază pot fi totuși utilizate (Google Play, accelerometru, compas, multitouch, 3D drivers, OpenGL, USB networking, wifi, bluetooth etc.).

Din păcate, acest sistem de operare este inutilizabil momentan, deoarece îi lipsește funcția elementară pentru orice telefon, aceea de a putea efectua apeluri. Momentan se lucrează la acest modul.

Android 4.1.1 poate fi instalat în dual boot cu sistemul de operare actual de pe N9, MeeGo PR 1.3, versiune necesară pentru a se putea utiliza funcția de dual boot. La pornirea telefonului, se va putea selecta sistemul de operare dorit, Android sau MeeGo.

Mai multe detalii despre Android 4.1.1 pentru N9 și modul de instalare aici. Mai jos un clip video ce demonstrează modul de funcționare al lui JellyBean pe N9.

s-ar putea sa-ti placa