Acasa Tehnologie iWatch s-ar putea incarca la lumina solara

iWatch s-ar putea incarca la lumina solara

by Dragos Schiopu

iwatchUn raport al celor de la New York Times a dezvaluit ca Apple a petrecut foarte mult timp pentru a studia mai multe metode a incarca viitorul lor ceas inteligent, iWatch. S-au facut mai multe speculatii asupra acestui aspect, ajungandu-se chiar la posibilitatea ca acesta sa se incarce cu ajutorul luminii provenite de la Soare.

Pentru a putea sa se incarce cu ajutorul luminii solare, ceasul ar trebui sa aiba integrat imediat sub ecran un strat care, potrivit raportului, sa transforme lumina in energie.

Pe de o alta parte, se speculeaza si incarcarea ceasului prin WiFi folosind inductia magnetica, acest lucru fiind mult mai usor de realizat. Totodata, este de remarcat faptul ca acesta poate sa se incarce chiar de la bateria iPhone-ului, dar nu este o idee foarte buna, cu totii avem nevoie de o durata foarte mare de viata a bateriei de pe smartphone.

Daca aceste doua metode nu functioneaza, exista si a treia. Acesta noua metoda implica incarcarea bateriei prin miscare, o metoda care este deja utilizata in mai multe ceasuri moderne. Asa ca, bratul personei care poarta ceasul ar putea genera energie atunci cand merge pe jos, Apple a depus un brevet in anul 2009 pentru aceasta tehnologie.

In concluzie, cei de la Apple trebuie sa se gandeasca foarte mult la un aspect important, incarcarea este cu siguranta cel mai important aspect pentru un ceas, cu siguranta nimeni nu este dispus sa incarce un ceas in fiecare zi, ar fi ceva foarte impracticabil.

Totodata, este sigur ca noul iWatch va veni cu un ecran curbat, aratand mai mult ca o bratara la moda decat ca un ceas.

s-ar putea sa-ti placa