Acasa Telefoane iPhone 6 si iPhone 6 Plus – Succes sau esec?

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – Succes sau esec?

by Dragos Schiopu

Apple se presupune ca ar trebui sa revolutioneze mereu industria telefoanelor mobile. Practic, sa ai fani nu inseamna sa inovezi, dar acest termen nu prea mai caracterizeaza Apple. Cum a inceput ca Apple sa castige milioane de fani? (strict pe categoria telefoanelor mobile).

iphone 6 si 6 plus

Cand Apple lansa primul iPhone, Nokia era lider de piata. Finlandezii nici nu au considerat ca o companie cu telefoane atat de scumpe ar putea sa ii detroneze. In fond telefoanele lor erau made in Finland, iar pe iPhone scrie made in China. Dar oare conteaza asa mult asta? iPhone a adus un telefon care se misca bine si nu se bloca. Symbian a fost un sistem bun, dar optimizarea lui a venit cand iPhone si Samsung deja erau lideri de piata.

Revenind la iPhone 6, Apple a adoptat o strategie destul de buna. Personal sunt foarte incantat de hardware pe partea de procesare. Ma uit la iPhone 6 si are un amarat de dual core de 1,4 Ghz Procesor foarte slab pe langa Snapdragon 800 sau 600. Nici nu aduc in discutie Snapdragon 801. Dar haideti sa ne uitam mai bine la procesor si GPU. Procesorul este slab chiar daca vorbim de unul pe 64 de biti, dar avem un GPU destul de bun. In marea majoritate a timpului noi folosim procesorul. Acesta consuma cel mai mult curent, pe langa ecran. Astfel, un procesor dual core de 1,4 Ghz consuma destul de putin, mai ales ca este de ultima generatie. Dar asta nu afecteaza jocurile, pentru ca avem un procesor slab cu un GPU puternic care este o combinatie foarte buna. Practic avem parte de un telefon foarte echilibrat. Cine are nevoie de un quad core de 2,5 Ghz (Snapdragon 801) pentru a suna sau a sta pe internet. Nimeni, in plus eficienta energetica scade mult. In jocuri internive si acest GPU care este bun, deci avem un iPhone 6 destul de bun din acest punct de vedere.

Dar apare o alta problema. Avem parte de 1GB de RAM. Si ma intreb, Apple a ales un procesor slab, un GPU puternic pentru un consum redus de nergie ceea ce ma incanta. Chiar imi plac telefoanele care au o autonomie mare si o performanta buna. Dar ma uit si vad 1GB de RAM si nu inteleg de ce Apple a ales asta. Este atat de slab pe partea de RAM acest iPhone 6 incat ma intreb ce a fost in capul celor de la Apple.

Display-ul este de 4,7 inci 750p avand 326 ppi. Personal nu sunt fanul telefoanelor cu display 1080p si ma incanta un astfel de ecran pentru ca are un cosnum mai redus de energie si nu exista o diferenta reala intre 720p 750p si 1080p. Ochiul uman nu poate sa perceapa acesta diferenta.

Bateria este de 1800 mAh. Aici este o greseala din partea celor de la Apple. Acest telefon are doar 6,9 mm grosime adica 7mm. Ar fi putut avea 8mm si o baterie de 2500 mAh si ar fi fost ideal. Dar in fine, telefonul nu este perfect.

iPhone 6 Plus este doar un rival pentru Galaxy Note, dar pot spune ca este o jucarie pe langa phablet-ul celor de la Samsung. Are tot 1GB de RAM, iar phabet-urile au fost create pentru performanta, iar iPhone 6 Plus este slab, chiar foarte slab la acest capitol. Adica vorbim de un terminal de top cu procesor dual core? Dupa mine este un esec acest iPhone 6 Plus, dar iPhone 6 este un terminal decent, dar mult prea scump pentru ceea ce ofera.

In concluzie, iPhone 6 este un smartphone bun, singurele lui defecte fiind memoria RAM foarte mica si bateria de doar 1800 mAh. Ar fi foast un terminal excelent cu 2/3 GB de RAM si o baterie de 2500 mAh. Cat despre iPhone 6 PLus, nu pot sa spun decat ca este un terminal ce dezamageste din toate punctele de vedere si nu se poate compara cu Galaxy Note.

s-ar putea sa-ti placa