Acasa Telefoane IOS 8 ruleaza pe 68% din dispozitivele mobile Apple

IOS 8 ruleaza pe 68% din dispozitivele mobile Apple

by Dragos Schiopu

Conform datelor anuntate chiar de Apple, IOS 8 ruleaza pe 68% din dispozitivele mobile inregistrate in iTunes App Store. Deci, putem estima ca acelasi procent de dispozitive mobile Apple ruleaza ultima versiune a sistemului de operare IOS.
Cresterea la 68 de procente vine dupa ce pe 22 decembrie doar 64% din dispozitivele mobile Apple foloseau IOS 8, 56% pe 12 noiembrie, 52% pe 29 octombrie si 46% pe 5 octombrie.

ios 8

29% dintre dispozitivele Apple sunt in prezent pe IOS 7, in timp ce 3% ruleaza orice alta versiune de IOS mai putin 7 sau 8.

Procentele de popularitate ale IOS 8 pe iPad-uri si iPhone-uri sunt confirmate de inca doua firme, de acesta data firme care realizeaza statistici pe piata telefoniei mobile: Mixpanel spune ca IOS 8 este folosit pe 69,1% din dispozitive mobile Apple, iar Fiksu pe 64,9%.
Datele oferite de Apple au fost colectate luni, 5 ianuarie 2015. La fel si datele colectate de Fiksu. Datele colectate de Mixpanel sunt de astazi, 7 ianuarie 2015.

Trecerea la IOS 8 se face mult mai incet fata de modul in care s-a facut trecerea la IOS 7. Anul trecut, in aceeasi perioada a anului, 78% din dispozitivele mobile Apple erau upgradate la IOS 7. Intarzierea ar putea fi si datorita faptului ca anumiti utilizatori nu au suficient spatiu pe telefonul lor mobil ca isi upgradeze dispozitivul la IOS 8, mai ales ca acesta din urma are nevoie de aproximativ 2 GB de spatiu.

s-ar putea sa-ti placa