Acasa Jocuri Ingress, jocul-razboi de la Google, te motiveaza la miscare

Ingress, jocul-razboi de la Google, te motiveaza la miscare

by Dragos Schiopu

Ingress a fost lansat in anul 2012 sub tutela NianticLabs@Google INGRESS si este un joc online dedicat dispozitivelor mobile de tip smartphone, un joc dependent de GPS si creat initial exclusiv pentru Android. Mai tarziu, in 2014 mai exact, a fost creata si varianta pentru iOS.

ingress

Ingress este un joc cu o poveste spectaculoasa. Se desfasoara o “lupta” plina de mister si intrigi, o lupta in mijlocul careia suntem, dar pe care nu oricine o poate percepe. Un grup de oameni de stiinta din Europa au descoperit o energie misterioasa. Originea si scopul acestei energii este necunoscuta, insa cercetatorii cred ca aceasta influenteaza modul in care gandim. Ca sa fie tabloul complet, energia conduce la declansarea unui razboi intre doua tabere.

 

Iluminatii cauta sa imbratiseze puterea acestei energii si sa cerceteze efectele pe care le poate avea asupra noastra, iar Rezistenta lupta sa apere si sa protejeze ce a mai ramas din umanitatea noastra.

Viitorul fiecaruia este in joc, asa ca trebuie sa alegi o parte. Ori esti Verde (iluminat), ori esti Albastru (din rezistenta). Sursele de energie incep sa apara continuu sub forma de “portale” in locuri cu semnificatie culturala deosebita, cum ar fi sculpturi sau alte obiecte de arta publica, monumente, biblioteci, oficii postale, lacasuri de cult, obiective turistice, locuri spirituale, parcuri etc. Fiecare portal in parte produce energie, el poate fi capturat de oricare dintre cele doua factiuni cu ajutorul telefonului mobil, doar daca esti foarte aproape de acel portal. De aici si miscarea pe care utilizatorii trebuie sa o faca.

Portalul albastru este controlat de rezistenta, pe cand cel verde este controlat de iluminati. De asemenea ele prin “hacking” elibereaza o serie de obiecte in inventarul fiecarui jucator (rezonatoare, bursters XMP, MODS, cheile portal, media) obiecte care ajuta la pregresul in joc. Progresul se masoara in unitati de „minte” MUS rezultate din campurile create intre portaluri.

ingress2

Jucatorii avanseaza in nivel, obiectivul fiind sa ajungi la minim nivelul 8 (nivelul maxim in joc este 16) pentru a beneficia de arme si diverse obiecte de aparare cat mai puternice cu care sa acumulezi puncte AP (puncte de acces) pentru fiecare actiune pe care o indeplinesti in joc.

Fiecare factiune este organizata in CELULE vizibile pe harta INTEL a jocului creata special cu ajutorul Google Maps. Se creeaza astfel legaturi intre portaluri care variaza in dimensiune de la metri la kilometri sau chiar sute de kilometri, pentru a crea campuri cat mai vaste intre portaluri (campuri triunghiulare) controland astfel suprafete de teren cat mai mari.

Operatiunile din jocul Ingress au ajuns la nivel international, iar logistica pentru aceste operatiuni ajunge la un nivel considerabil si implica resurse si mii de jucatori din intreaga lume, enstuziasti de toate varstele care isi apara factiunea si pentru care INGRESS este un stil de viata.

Am printre prieteni jucatori Ingress inraiti, din ambele tabere, si va spun ca acest joc poate crea dependenta. Avantajul este miscarea. Multi dintre ei parcurg la pas orasul anumite zone ale orasului, zilnic, pentru a-si intari sau revendica portalele. Nici socializarea nu este neglijata in jocul Ingress. Acesta este prevazut cu o sectiune de chat unde utilizatorii pot impartasi informatii, pot organiza reuniuni sau ‘atacuri’ comune.

Jocul poate fi descarcat de aici pentru Android si de aici pentru IOS.
Ce factiune alegi: cea a „strumfilor” (rezistenta) sau cea a „broastelor” (iluminatii)?

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Dragos Schiopu 09-04-2015 - 11:41

L-am instalat ca pare super tare jocul. Daca o sa vina in viitor si cu realitate augumentata o sa fie woow.

Urzeala Ionut 09-04-2015 - 22:29

In echipa Albastra 🙂 Ploiestiul e Albastru

Comentariile sunt inchise.