Acasa Tehnologie Inca un NovaThor de la ST-Ericsson

Inca un NovaThor de la ST-Ericsson

by Dragos Schiopu

equad-chipST-Ericsson lanseaza NovaThor L8580, un procesor quad core foarte puternic cu nuclee ARM Cortex A9. Ei bine eu va vorbeam de Exynos 5 Octa, cu 4 nuclee Cortex A15 si 4 nuclee Cortex A7 si acum aduc discutia despre un procesor quad core? Da, pentru ca ST-Ericsson creeaza procesoare pentru telefoane mai ieftine, deci acest procesor este bine venit, mai ales ca este tactat la 2,5 Ghz! Si nu numai,  procesorul ruleaza la tensiunea de 0,6V. Asta inseamna o eficienta energetica foarte buna, pentru un procesor care are 4 nuclee. De altfel, procesoarele devin din ce in ce tot mai rele cu bateriile, in ciuda faptului ca producatorii se lauda cu optimizari la consum, un telefon nu rezista mai mult de o zi, in conditii normale de utilizare si aici ma refer la vorbit, ascultat muzica, navigat pe internet si poate un joc, doua. Sa vedem daca acest procesor va avea rezultatele prevazute.

 

Procesorul este ajutat si de un GPU POWERVR SGX544 care ruleaza la 600Mhz. Tehnologia RAM suportata de procesor este LP-DDR2. Senzorul de imagine accepta o camera ce poate avea pana la 20MP, iar camera frontala de maxim 5MP. El mai dispune de Wi-Fi, Bluetooth, GNSS (GPS+GLONASS), FM si NFC. Ok, dar ce este Glonass? Toata lumea stie ce este GPS-ul, dar putini sunt cei care stiu ca exista si Glonass. Acesta din urma este utilizat in Rusia, fiind o alternativa la GPS.

Arhitectura procesorului:

L8580

 

Mai jos avem un videoclip cu ce poate acest procesor:

Concluzia este ca echipa de la ST-Ericsson a realizat un procesor demn de 2013, un quad core puternic si cu o eficienta energetica foarte buna (asta cel putin din detaliile oferite de producator).

 

s-ar putea sa-ti placa