Acasa Tehnologie Imprimantele 3D au inceput sa devina folosite si in crearea instrumentelor muzicale

Imprimantele 3D au inceput sa devina folosite si in crearea instrumentelor muzicale

by Dragos Schiopu

vioara

Cu siguranta nu aveti nici-o indoiala in ceea ce priveste capacitatile de printare a imprimantelor 3D, insa de data aceasta modelerii s-au intrecut in realizarea unui design cat mai futuristic pentru o vioara. Asa cum poate fi vazuta si in imaginea de mai sus, vioara pare a avea o forma extraterestra, parca rupta din filmele S.F. Vioara poarta denumirea de Piezoelectric Violin si pare mai degraba o opera de arta, intrucat elementele si piesele ce o compun sunt extrem de bine gandite, oferindu-i astfel un design aparte, un design ce nu a mai fost vazut pana acum pe un asemenea instrument muzical.

Conform informatiilor primite, vioara face parte dintr-o gama larga, mai exact o colectie de astfel de instrumente menite sa atraga cat mai mult privirile atunci cand sunt utilizate

Imprimantele 3D au inceput sa devina folosite in tot mai multe domenii, fapt pentru care se confirma si cel muzical, intrucat realizarea unui concept unic este mult mai usor de creat datorita acestui sistem. Tehnologia printarii 3D nu este limitata decat de imaginatia celor ce modeleaza intregul proiect pe calculator, in rest totul se realizeaza extrem de usor si fara batai de cap.

O echipa intreaga de arhitecti ai MONAD Studio au pus bazele acestei viori, ei sunt cei care au dat viata unui nou stil, unei noi categorii destinate artei. Pe langa faptul ca vioara arata extrem de bine, este capabila sa scoata sunete precum orice alta vioara electrica. „Dorinta noastra de a crea instrumente neobisnuite a venit atunci cand am realizat ca estetica si cerintele tehnice de care ne loveam ca si arhitecti nu sunt foarte diferite de provocarile muzicienilor si compozitorilor.” a relatat Eric Godmberg, unul dintre initiatorii acestui proiect

Vioara va fi expusa si vazuta live pentru prima data in perioada 16 – 17 aprilie la Javist Center din Manhattan impreuna cu alte instrumente tot cu un design la fel de atragator care vor avea menirea de ai atrage pe cat mai multi pasionati.

11001934_927492800595414_7776837105364345370_n

s-ar putea sa-ti placa