Acasa Telefoane Huawei ne-a indus in eroare?

Huawei ne-a indus in eroare?

by Dragos Schiopu

Am vorbit si intr-un articol anterior despre telefonul Huawei P9 Lite si azi am sa va vorbesc despre acelasi telefon, dar ma voi axa doar pe subiectul privitor la camera sa foto. Camerele telefoanelor inteligente au devenit, in ultimii ani, niste componente esentiale pentru un astfel de terminal mobil, componente capabile sa realizeze fotografii de o calitate superioara. Dar ceva nu parea la locul lui in privinta smartphone-ului Huawei P9 Lite. Departamentul de marketing al Huawei a lansat pe internet o imagine uimitoare, insinuand ca a fost realizata cu P9 si ca acest nivel calitativ al fotografiei este posibil, cu cel mai recent smartphone al companiei. Desi este usor sa scapi basma curata cu aceasta smecherie pe majoritatea platformelor de socializare, cu Google+, cautarea metadatelor unei fotografii este la fel de usor de facut ca si marirea unei imagini.

Postarea facuta de Google+ mentioneaza, referitor la imaginea realizata va sa zica cu P9 Lite, faptul ca camerele de fotografiat duble ale lui P9 pot sa fotografieze si in conditii de lumina scazuta, ca in cazul imaginii care circula pe internet. In acest caz deosebit, datele EXIF dezvaluie faptul ca fotografia a fost realizata defapt cu ajutorul unui aparat de fotografiat scump ca un Canon EOS 5D Mark III DSLR si cu niste lentile EF70-200mm f/2.8L IS II USM. Facilitatile unui P9 includ un sistem cu camera duala, similar cu cel prezent la un LG G5 si se zvoneste cum ca Huawei vrea sa isi croiasca drumul spre detronarea iPhone-ului. Se pare ca doar a fost raportat faptul ca camerele de fotografiat Leica de 12 Mpx din componenta lui P9 Lite realizeaza fotografii de o calitate inalta, fotografii exceptionale si cele mai bune calitativ care pot fi facute cu un smartphone din aceasta generatie.

Pentru ca am mentionat de aparatul profesional de fotografiat Canon, modelul EOS 5D Mark III DSLR se vinde pe piata americana cu 3499 dolari, iar lentilele EF70-200mm f/2.8L IS II USM pot fi achizitionate la pretul de 2599 dolari. Sunt niste preturi enorme daca stam mai bine sa ne gandim, iar ceea ce face P9 Lite este de o calitate sub nivelul celor doua produse despre care v-am spus. Legat de fotografia care a circulat pe internet, Huawei si-a cerut scuze oficial in privinta legendei care s-a facut pentru poza respectiva (vedeti fotografia mai jos), deoarece nu a avut intentia de a induce in eroare cititorii si nu numai. Bineinteles ca si-au cerut scuze si imediat dupa aceea au si sters fotografia in cauza.

no huawei p9

Momentan, P9 nu este valabil in Canada pentru a fi cumparat si se pare ca nici in viitorul apropiat nu se pune problema achizitiei acestui model de catre consumatorii canadieni. Este totusi posibil ca telefonul sa poata fi comandat de pe site-ul eBay. Vom vedea cum decurg lucrurile in acest sens.

s-ar putea sa-ti placa