Acasa Portabile Huawei Mate Xs: Cel mai așteptat telefon pliabil al anului

Huawei Mate Xs: Cel mai așteptat telefon pliabil al anului

by Dragos Schiopu

Marele producător chinez de smartphone-uri, Huawei a lansat luni cel mai recent model de telefon pliabil, sub denumirea Mate Xs, fiind primul terminal disponibil internațional, capabil să concureze cu succes în categoria telefoanelor premium, alături de Samsung și Motorola.

Lansarea noului telefon Mate Xs a avut loc printr-un mesaj video și nu printr-o conferință de presă, întrucât Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC) din Spania, unde a fost planificat pentru lansare, a fost anulat din pricina evenimentelor recente cu epidemie de coronavirus. Noul telefon nu dispune de o versiune licențiată a sistemului de operare Android de la Google, firma fiind într-o dispută de foarte mult timp între SUA și China cu privire la securitate și tehnologie, în special 5G. Mai exact, utilizatorii își vor putea descărca aplicații doar din librăria magazinului Huawei și nu din Google Play.

Începând cu luna martie a anului curent, terminalul mobil pliabil ar putea fi vândut la un preț de 2.499 de euro (2.700 de dolari), însă deocamdată nu se cunosc piețele în care va fi comercializat. Cu un ecran de 6.6 inci OLED când e închis și 8 inci când e deschis, noul telefon uimește prin design și funcția specială de pliere, putând astfel să ofere accesul la unghiuri mari de vizualizare prin intermediul ecranului de foarte bună calitate și de mari dimensiuni.

Din punct de vedere al designului, noul Mate Xs se aseamănă foarte mult cu versiunea lansată anul trecut, diferențele fiind performanța și bateria de 4.500 mAh, în comparație cu competitorul direct Samsung Galaxy Fold care are doar 4.235 mAh. Potrivit informațiilor Huawei, noul telefon este capabil să se încarce de 2, chiar 3 ori mai repede până la 85% în doar jumătate de oră, ceea ce reprezintă încă un bonus pentru eficientizarea timpului de lucru și utilizare.

Partea tehnică și performantă a noul Huawei Mate Xs este acoperită de un procesor Kirin 990 cu modem 5G, 8 GB de memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare. Tot la același capitol includem și camerele foto de foarte bună calitate, respectiv camera pricipala de 40 de megapixeli, 16 MP ultrawide și 8 MP zoom alături de un senzor 3D ToF.

Industria telefoanelor pliabile este experimentată la cel mai înalt nivel atât de Huawei cât și Samsung, ambii producători, alături de Motorola fiind principalii lideri care au lansat pe piață terminale pliabile de categorie premium. Samsung a arătat anul acesta un concept nou, respectiv noul Galaxy Z Flip iar cei de la Huawei vor urma de asemenea să mai lanseze încă un telefon pliabil până la sfârșitul acestui an, pe lângă Mate Xs care deja s-a lansat și face furori printre pasionați.  

s-ar putea sa-ti placa