Acasa Telefoane HTC ONE mini a fost lansat

HTC ONE mini a fost lansat

by Dragos Schiopu

HTC ONE mini a fost lansat, dupa ce s-a svonit mult timp ca HTC ONE ”va intra la apa”, dar nici specificatiile telefonului nu mai sunt chiar de top.

HTC One mini

Noul telefon este identic cu fratele lui mai mare din punct de vedere estetic. Dar cu dotarile, cum sta? Noul HTC ONE mini prezinta un procesor Qualcomm Snapdragon 400 cu CPU dual-core tactat la 1,4GHz, nucleu Krait si GPU Adreno 305. Memoria RAM are doar 1GB. Totusi, fratiorul mai mic are aceeasi camera UltraPixel de 4MP, insa senzorul de pe ONE mini nu ofera stabilizare optica a imaginii. Display-ul are acum doar 4,3 inci si prezinta 431 ppi, avand o rezolutie 720p. Ecranul este foarte rezistent fiind protejat de Gorilla Glass 3.

Din punct de vedere software, noul HTC ONE mini ruleaza Android 4.2.2 Jelly Bean cu interfata HTC Sense 5 si cu nelipsitul BlinkFeed. Astfel, nu va fi diferenta din punct de vedere software. Telefonul este un perfect HTC ONE in miniatura, deoarece procesorul asigura rularea fluenta a Android-ului, fara a scadea foarte mult performanta.

Avand in vedere ca telefonul este mai mic, dimensiunile lui HTC ONE mini sunt de 132×63.2×9.25 mm si cantareste 122 grame. Bateria terminalului are 1800mAh, suficient pentru un telefon de 4,3 inci.

Telefonul va fi disponibil din luna august, insa la nivel global va fi disponibil din luna septembrie si se presupune ca ar costa 449 dolari.

s-ar putea sa-ti placa