Acasa Tehnologie HTC este intr-o perioada dificila

HTC este intr-o perioada dificila

by Dragos Schiopu

HTC este intr-o perioada dificila, fapt datorat intarzierii flagship-ului HTC One. Intarzierea s-a datorat din cauza camerei Ultrapixel, fiind necesar un proces complicat, rata de productie fiind sub 30%.

HTC stock down over 6 months

Compania taiwaneza a inregistrat in primul trimestru al acestui an un venit de 2,8 milioane de dolari. Poate vi se pare mult, dar pentru o companie de talia HTC este foarte putin, mai ales ca acest venit este cu 98% mai mic decat cel din 2012. Cu o asemenea scadere, HTC este intr-o perioada dificila, singura lor sansa fiind HTC One, care este cu mult peste Samsung Galaxy S4 ( dupa parerea mea). In primul rand, telefonul impresioneaza prin design, iar in al doilea rand dispune de una din cele mai bune camere si are un hardware de top. Imbinarea unui hardware puternic cu un design reusit poate asigura succesul. Dar HTC One mai vine si cu doua difuzoare foarte puternice.

S-ar putea spune ca toata munca HTC este in acest produs, unul perfect din punctul meu de vedere. HTC trebuie sa lupte in schimb cu Apple, Samsung, dar si cu producatorii chinezi care au niste device-uri foarte ieftine.

Ramane de vazut daca HTC isi poate reveni. Cert este ca procesul de productie pentru HTC One este destul de complicat si costisitor, iar profitul va fi mult redus.

 

s-ar putea sa-ti placa