Acasa Portabile HP lanseaza o tableta accesibila

HP lanseaza o tableta accesibila

by Dragos Schiopu

HP a decisa sa lanseze o tableta entry level cu un pret destul de mic avand 8 inci si chipset Allwinner quad core. Faptul ca HP a optat pentru modelul de la Allwinner ne arata ca nu va avea un pret foarte mare.

HP 8 1401

Tableta HP 8 1401 este dotata cu un display de 7,85 inci de tip IPS cu rezolutie de 1024×768. Spatiul de stocare pentru aceasta tableta este foarte bun, mai precis 16GB. De asemenea, tableta are si 25GB de stocare in Cloud pe viata. Asta inseamna ca putem sa ne tinem fisierele online pe viata in limita spatiului oferit de HP, adica 25GB. Nu suna deloc rau, mai ales ca tableta are un pret de 170 de dolari. Procesorul de care dispune tableta este un Allwinner. Aceste modele de procesoare sunt o solutie ieftina dar ofera posibilitati destul de bune pentru jocuri sau aplicatii. Astfel, HP a ales sa implementeze un procesor ieftin tocmai pentru a avea o tableta accesibila. Tableta vine si cu o camera principala de 2MP si una secundare de 0,3MP. Poate era mai bine daca HP alegea sa puna o camera de 5MP doar pe fata, oricum nu ne luam tableta ca sa facem poze cu ea. Si daca nu se putea 5MP, macar 3MP si tot era ceva.

Bateria tabletei este de 3.800 mAh, destul de mica as putea spune. Sistemul de operare este Android 4.2 adaugand HP in randul producatorilor ce utilizeaza aceasta versiune.

HP 8 1401 02

s-ar putea sa-ti placa