Acasa Tehnologie Alibaba a testat livrarea comenzilor cu ajutorul dronelor

Alibaba a testat livrarea comenzilor cu ajutorul dronelor

by Dragos Schiopu

Curierul ar putea deveni istorie daca livrarea cu ajutorul dronelor ar fi dezvoltata, aprobata si implementata de catre cei care fac vanzari online.

alibaba-drone

Acum aproximativ un an de zile, Amazon a anuntat ca va implementa livrarea produselor comandate cu ajutorul dronelor. Solutia a fost abandonata insa din cauza administratiei federale de aviatie a SUA care a interzis acest mod de livrare in luna iunie 2014. Ulterior organismul federal a revenit asupra deciziei si a oferit licenta pentru utilizarea dronelor in scopuri comerciale doar pentru patru companii, nu insa si pentru Amazon.

Zilele trecute acest inedit mod de livrare a fost testat de retailerul chinez Alibaba care a folosit dronele pentru a livra comenzile clientilor care locuiesc la o distanta de o ora fata de cele trei depozite ale retailerului din Beijing, Shanghai și Guangzhou.

Nu va ganditi ca au fost livrate produse voluminoase, pachetele implicate in transportul de test au avut o greutate maxima de 340 de grame si contineau plicuri de ceai.

Alibaba a transmis ca aceasta metoda de livrare are rolul de a spori viteza cu care comenzile ajung la client si, bineinteles, va creste nivelul de satisfactie al acestora.

Metoda de livrare a celor de la Alibaba este exemplificata in clipurile video de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=WmybXG_GlzY

Metoda nu este una in premiera, in 2013, SF Expres, un partener Alibaba a incercat ceva asemanator.

Si daca multi romani inca au probleme cu livrarea prin curier, ganditi-va cate probleme poti avea cu o drona care este o masinarie si nu iti va raspunde la intrebarile legate de produs / colet/ livrare. Vestea buna, daca pot spune asa, este ca sistemul de livrare comenzi cu ajutorul dronelor ar putea fi implementat abia in urmatorii 4-5 ani in China si SUA, asa ca cel mai probabil in Romania vom avea de asteptat de doua ori mai mult.

Cred ca ar fi interesant ca in 10 ani sa ne facem cumparaturile la eMAG si sa primim produsele acasa, in cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul dronelor.

s-ar putea sa-ti placa