Acasa Tehnologie Hartia din piatra, cum se fabrica?

Hartia din piatra, cum se fabrica?

by Dragos Schiopu
hartia din piatra rezistenta la apa

Hartia din piatra este una dintre cele mai recente inovatii si se pare ca isi merita titlul de „inovatie de succes”. Astazi am de gand sa va scriu cateva detalii despre hartia din piatra si despre cea mai importanta caracteristica a ei.

De foarte multe ori folosim bucati de hartie pe care ne notam diverse informatii, indiferent ca le lasam pe biroul nostru sau pur si simplu suntem in exteriorul cladirii se intampla sa pierdem acele informatii deoarece intra in contact cu apa. Si cred ca toata lumea este obisnuita cu ceea ce se intampla daca hartia cu notite este supusa fie si unor picaturi mici de apa.

Numai ca in prezent s-a lucrat la un alt tip de hartie care poate fi rezistenta la apa, indiferent de cantitatea de apa pe care o intampina. Desi arata identic cu hartia initiala, cea din lemn, hartia din piatra, caci despre ea este vorba are cateva propietati mult avansate fata de obisnuita hartie. Iar principala caracteristica a acestei hartii o constituie chiar rezistenta ei la apa.

Asa cum am spus si mai devreme nu conteaza cantitatea de apa ce se varsa pe suprafata acestei hartii, deoarece pare a fi impermeabila,  iar cerneala ramane intacta fara nici un fel de urma sau dara lasata de picaturile de apa. Si pentru ca acest lucru este deja dovedit va invit sa urmariti clipul de mai jos si sa intelegeti ce se intampla cu aceasta hartie din piatra si cu apa care se varsa pe intreaga ei suprafata.

Daca lumea este interesata de toate aceste inovatii ar fi mult mai usor sa pastram natura fara sa ne mai batem joc de ea. Pe de alta parte aceasta inventie ne-ar ajuta foarte mult sa salvam padurile de la taiere, prin urmare de la distrugerea diferitelor ecosisteme.

s-ar putea sa-ti placa