Acasa Tehnologie Cum poti lumina un oras din hartie cu un stilou?

Cum poti lumina un oras din hartie cu un stilou?

by Dragos Schiopu

Desi pare incredibil de curand iti poti crea singur un oras din hartie ce poate fi luminat. Daca te intrebi cum poate fi acest lucru realizabil este foarte usor de descris. In primul rand ai nevoie de o hartie speciala si de un stilou cu o cerneala la fel de speciala, ce permite fluxului electric sa se transmita pe hartie si sa fie utilizat.

Din acest punct de vedere ar trebui sa mai stiti ca acest tip de cerneala are propietati de conductor, iar acest lucru ajuta la realizarea diferitelor circuite, pe care tu le schitezi pe acea hartie. Cu acest stilou special, alaturi de cerneala argintie ii poti da viata imaginatiei tale.

https://www.youtube.com/watch?v=-SwUfGxzgpg

Practic ai putea sa realizezi tot ceea ce iti doresti cu ajutorul stiloului, unor led-uri si bineinteles a unor surse de energie, de tipul bateriilor. Acest stilou este foarte practic si mai mult decat atat aceasta idee ar putea fi implementata in scoli, mai ales la anumite ore de fizica unde profesorii se straduiesc sa explice  elevilor pe intelesul lor date despre circuitele electrice.

Asa cum am spus acest stilou ar putea fi un excelent material didactic pentru scoala si interesul elevilor. Cu atat mai mult ca elevii vor fi atrasi de designul stiloului si de noutatea acestuia. Pentru prima data aceasta inventie a aparut in Japonia fiind realizata de o firma japoneza, dar mai multe detalii o sa aflati din clipuletele urmatoare. Iar pentru cei ce isi doresc un astfel de stilou le pot transmite ca aceasta inventie se poate achizitiona.

 

s-ar putea sa-ti placa