Acasa Tehnologie Gradina verticala in apartament

Gradina verticala in apartament

by Dragos Schiopu

Desi pana acum nu am avut ocazia sa vorbesc despre plante aici uite ca o fac acum anuntandu-va faptul ca daca va doriti plante pentru gatit le puteti avea in apartament. Stati sa ne intelegem – eu nu vorbesc despre faptul ca ai putea planta in diverse ghivece seminte pentru a realiza mai tarziu o salata hranitoare din ele. Si de aceasta data nici macar nu este nevoie sa plantati seminte in ghivece, caci pe acestea le gasiti deja plantate in ghivece mai speciale daca le putem numi asa.

Ceea ce este si mai impresionant este faptul ca nu ai neaparat nevoie de un spatiu dedicat acestor plante, ci mai degraba te poti folosi de unul dintre peretii din apartament. Acest tip de ghivece vine insotit de un panou vertical in care poti infige toate acele capsule ce contin seminte si pamant pentru o crestere adecvata a noilor plante. Sincera sa fiu daca nu m-as fi mutat la tara mi-as fi pus un astfel de dispozitiv in apartament. In plus primesti pe telefon notificari despre starea plantelor.

Ce are special sistemul de ghivece pentru plante?

  • se pot prinde foarte usor de perete, dar si de suport;
  • nu ocupa foarte mult spatiu;
  • nu trebuie sa-ti faci griji in privinta plantelor;
  • poate deveni o adevarata oaza de relaxare;
  • ideal pentru cei ce indragesc verdeturile si sunt vegetarieni;
  • le puteti creste si pe timp de iarna;

Nu stiu cati dintre voi nu ati avut senzatia ca va doriti sa gustati ceva proaspat, spre exemplu o salata verde de ce nu. Pe de alta parte cred ca e cea mai buna metoda pentru a avea parte de verdeturi proaspete chiar si in acel sezon rece in care nu prea mai ai parte de ceea ce iti doresti. In alta ordine de idei ma gandeam ca acest sistem de a creste plante, chiar si pe timp de iarna este binevenit si pentru mine cu toate ca locuiesc la tara. Si pentru ca stiu ca v-am starnit curiozitatea cu aceasta gradina verticala pe care o puteti avea in apartament am sa va las la indemana si un scurt material despre aceasta.

https://www.youtube.com/watch?v=SXXRxmzaYkA

s-ar putea sa-ti placa