Acasa Diverse Google isi va modifica politica de confidentialitate

Google isi va modifica politica de confidentialitate

by Dragos Schiopu

Dupa ce autoritatile britanice din cadrul Information Commissioner’s Office (ICO) – organismul britanic pentru reglementarea protectiei datelor – au derulat cateva investigatii referitoare la politica de confidentialitate Google, acesta din urma a decis sa-i informeze mai bine pe utilizatorii sai cu privire la modul in care sunt intrebuintate informațiile lor cu caracter personal.

google company

Investigatia realizata de ICO a concluzionat o politica de confidentialitate destul de vaga a Google, drept pentru care s-a cerut reglementarea acesteia, oferind ca termen limita data de 30 iunie a acestui an. Pana atunci Google va trebuie sa transparentizeze folosirea informatiilor cu caracter personale ale utilizatorilor.

Motivul pentru care ICO s-a sesizat este politica de confidentialitate adoptata de Google in martie 2012, o politica rezultata din imbinarea a alor 70 de politici de confidentialitate existente si care colecta informatii ale utilizatorilor ce foloseau diferite servicii Google: YouTube, Gmail sau Google+.

Nu este prima oara cand Google este vanat sau sanctionat din cauza politicilor de confidentialitate. Lipsa transparentei i-a adus colosului financiar, in trecut, amenzi de 900.000 de euro si respectiv 150.000 de euro din partea unor autoritati asemantoare ICO doar ca din Spania si Franta.

Par amenzi fabuloase insa comparate cu venitul anual din 2013 al companiei – 55,52 miliarde de dolari – ne schimbam destul de repede parerea.

s-ar putea sa-ti placa